77th Day of Autumn
Trendikäs pika-shakshuka
Eri versioita Shaksukoista on juuri nyt lehdet ja blogit pullollaan.
Itse maistoin sitä ensimmäisen kerran marraskuussa ihanalla hotelliaamiaisella turkkilaiseen tyyliin.
Hotelliaamiaisella täyteläisyyttä toi jauheliha, mutta omaan aamiaiseeni tai pikaillalliseen valitsen mieluummin chorizon, fetan sekä hunajan suloisen yhdistelmän.
Kaiken kruunaa keskeltä pehmeäksi jäänyt keltuainen.
Kuvien perusteella kyseessä olisi täydellinen dagen efter -aamiainen, mutta tuo energiaa hyväoloiseenkin aamuun.
Shakshuka (aamiainen kahdelle tai illallinen yhdelle)
- loraus oliiviöljyä
- pieni shalottisipuli
- valkosipulin kynsi
- puolikas kuivattu chili
- kaksi rkl tomaattimurskaa
- miniluumutomaatteja
- pala kesäkurpitsaa
- puolikas paahdettu paprika / pala kypsää munakoisoa
- 25 g chorizoa
- pala fetaa
- 1 kananmuna / syöjä
- hunajaa + suolaa + pippuria + tuoreita yrttejä
- pala limeä
Pilko ja kuullota sipuli oliiviöljyssä. Laita samalla uuni lämpenemään 200 C asteeseen.
Lisää pilkottu valkosipuli sekä chili, puolitetut tomaatit sekä tomaattimurska.
Anna sipuleiden ja tomaattien pehmetä ja lisää maun mukaan paahdettua paprikaa tai munakoisoa sekä kesäkurpitsaa.
Lisää chorizot ja mausta seos varovasti suolalla sekä pippurilla, tuoreilla yrteillä.
Murusta fetaa päälle, lorauta päälle hunajaa ja tee pieni kolo kananmunaa varten keskelle.
Riko muna keskelle pannua ja nosta kuumaan uuniin noin 5 minuutin ajaksi, kunnes feta on sulanut ja valkuainen kiinteytynyt .
Purista vielä päälle raikasta limeä ja mausta maun mukaan hunajalla sekä tuoreilla yrteillä.
Nauti raikkaan hedelmämehun tai oluen kera !