78th Day of Autumn
Maanantaipasta yhdelle
Viikko alkaa aika paljon paremmin, kun viikonloppuna on jaksanut paistaa uunissa hieman isomman erän vihanneksia.
Seuraavassa perusohje maanantaipastaan, johon yleensä löytyy ainekset kuivakaapistani sekä pakastimesta.
Juhlavamman viikonloppuversion saa lisäämällä yrttejä, lorauksella valkoviiniä tai nokareella vuohenjuustoa tai fetaa.
Munakoisot, paprikat sekä tomaatit vaativat noin 40 minuuttia uunissa, mutta isompikin erä valmistuu kuin itsestään ja säilyy maukkaana joko jääkaapissa tai pakastimessa.
Kun etukäteisvalmistelut oli tehty, meni tähän pastaan 11 minuuttia, täysjyvä-farfallejen keittoaika.
valmiiksi paahdettua munakoisoja, paprikoita ja miniluumutomaatteja
oliiviöljyä
yksi shalottisipuli
yksi valkosipulin kynsi
pala chiliä
pala kesäkurpitsaa
yksi rkl tomaattimurskaa
suolaa
sokeria
lehtipersiljaa
parmesania
100 g täysjyväpastaa tai esim. tuore-pinaattiravioleja
Valmistele uunikasvikset etukäteen.
Itketä munakoisot siivuttamalla vihannes ja suolaamalla molemmin puolin.
Anna munakoison ”itkeä” noin 15 minuuttia, samalla kun uuni lämpenee 225 C asteeseen.
Kuivaa munakoisot, pilko paprikat ja tee minitomaatteihin viillot päälle.
Mausta suolalla ja pirskottele päälle runsaasti oliviiöljyä.
Paahda uunissa pellillä noin 40 minuuttia.
Anna viiletä. Kasvikset säilyttävät makunsa jääkaapissa tai pakastimessa.
Laita pasta kiehumaan suolatussa vedessä.
Pilko ja kuullota shalottisipuli runsaassa oliiviöljyssä.
Lisää pilkottu valkosipuli, chili, kesäkurpitsa sekä muutama lehti lehtipersiljaa.
Anna pehmetä hiukan ja lisää viilenneet uunikasvikset.
Lisää vielä tomaattimurska, mausta suolalla ja sokerilla ja sekoita al dente pastan kera.
Raasta päälle parmesania ja koristele lehtipersiljalla. Nauti heti !