88th Day of Autumn
Kesän suloisin Pavlova
Vaikka marenkikakut maistuvat ainakin minulle ympäri vuoden, on kesä niiden kulta-aikaa.
Siksi minua ei haittaa lainkaan, että se täydellinen marenkiresepti sattui löytymään juuri nyt, sopivasti äitienpäivän aikaan.
Resepti löytyi ystäväni Norman kätköistä, Maizena sekä väkiviinaetikka tekevät ihmeitä koostumukselle sekä ulkonäölle.
Marengista jää yli kananmunan keltuaiset, jotka voi käyttää esim. täyteläiseen Carbonaraan tai ihanaan Passion-custardiin, jolla täydensin tämän kakun 🙂
Marenki
- 4 kananmunan valkuaista
- 3 dl sokeria
- 2 tl Maizenaa
- 2 tl väkiviinaetikkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 6 rkl kiehuvaa vettä
- 1 rkl ruokaöljyä
Vatkaa kaikki ainekset, vettä lukuunottamatta kovaksi, valkeaksi vaahdoksi.
Kiehauta vesi ja yhdistä marenkiseokseen.
Öljyä leivinpaperi esim. pullasudilla.
Levitä marenki leivinpaperille haluttuun muotoon.
Kuivata marenkia uunin keski-alatasolla ensin 160C asteisessa uunissa 10 minuutin ajan ja sitten 50C asteisessa vähintään tunnin ajan, varoen ruskistamasta, kunnes marenkien pinta ja pohja on kuivunut.
Passion-curd
- 4 keltuaista
- 5 passion-hedelmää
- 1 sitruunan mehu (+raastettua kuorta)
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Pavlova
Kokoa kakkuun marenkia, passion curdia, tuoreita mansikoita, kermavaahtoa ja raasta päälle herkullista suklaata. Koristele tuoreilla marjoilla, suklaalla sekä tuoreella mintulla.
Nauti !