8th Day of Autumn

Syksyiseen viikonloppuun suosittelemme joko viime postauksen herkullisia mezejä tai kohta seuraavia Välimeren kanahampurilaisia bataattiranskalaisten kera. Onneksi viikonloppua on vielä ainakin yksi päivä jäljellä ja syödäkin ehtii vielä monta kertaa.

_DSC0149 (1).jpg

Välimeren kanahampurilaiset 

kanapihvejä
tomaattisalsaa
ruisleipää
pestoa
fetaa tai kuoretonta vuohenjuustoa
rucolaa
(pinjansiemeniä)

Tomaattisalsa

3 tomaattia tai rasiallinen miniluumutomaatteja
½-1 punasipulia
1rkl balsamico-viinietikkaa
1rkl öljyä
suolaa
sokeria
mustapippuria

Hampurilaisten valmistus kannattaa aloittaa tomaattisalsasta, jotta maut ehtivät kehkeytyä jääkaapissa mahdollisimman hyvin.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maut. Malta antaa maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan.

Kanapihvit

500g broilerin sisäfileitä 
suolaa
mustapippuria
currya

2rkl makeaa chilikastiketta
2rkl (makeaa) soijakastiketta (Ketjap Manis)
2rkl oliiviöljyä

Mausta sisäfileet suolalla, pippurilla sekä currylla.
Sekoita erillisessä kulhossa marinadin ainekset ja valele sitten tasaisesti kanojen päälle. 
Anna tekeytyä hetken aikaa pöydällä tai muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
Paista 200C-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kana on täysin kypsää, muttei kuivunutta.

 

Kokoa hampurilaiset.
Paahda ruisleivät.
Voitele alapuoli pestokastikkeella.
Nosta päälle kanapihvit.
Lusikoi päälle tomaattisalsa.
Viimeistele fetalla tai vuohenjuustolla ja rucolalla (sekä pinjansiemenillä).
Nosta ruisleivän kansi päälle.
Nauti bataattiranskalaisten kera! 

Mikäli haluat viettää lihatonta lokakuuta tai muuten vain saada vaihtelua, voi kanapihvin korvata hyvin isolla herkullisella kiekolla vuohenjuustoa.

_DSC0151 - Version 2 (1).jpg

Bataattiranskalaiset jugurttikastikkeella

1 iso bataatti
suolaa
öljyä
makeaa chilikastiketta

Kuori bataatti ja pilko noin sormenpaksuiksi ja -pituisiksi palasiksi.
Sekoittele kulhossa mausteiden ja kastikkeiden kera ja levitä uunipellille.
Paista 200C-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes pinta on ruskettunut ja batatti pehmennyt

1prk turkkilaista jugurttia
suolaa
sokeria
mustapippuria
(sitruunaa)
(valkosipulia)
(tuoreita yrttejä)

Mausta turkkilainen jugurtti suolalla, sokerilla, pippurilla sekä suosikkimauillasi.
Anna tekeytyä jääkaapissa.
Herkuttele bataattien dippinä.

kanahampparit_mosaiikki.jpg

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy