98th Day of Autumn
Oranssi porkkanarisotto
Viime syksynä ihastuin kirkkaan pinkkiin punajuuririsottoon, tänä vuonna, ennen parasta punajuurisesonkia, päätin piristää risottoa makeimmillaan olevilla porkkanoilla.
Porkkanoiden makeus yhdistyy reseptissä ihanasti suolaisiin juustoihin. Juomaksi valitsimme shampanjan, jonka kuplat ja hapokkuus sopivat annokseen erinomaisesti.
Kylmän kesän jälkeen sadonkorjuunaika saa alkaa!
nokare voita
oliiviöljyä
1-2 kesäsipulia
2 valkosipulin kynttä
4 porkkanaa
2 dl risottoriisiä
1 dl valko- tai kuohuviiniä
6 dl timjamilla sekä soijalla maustettua kasvislientä
2 rkl mascarponea
suolaa
mustapippuria
parmesan-juustoa
1/4 sitruunan mehu
feta-juustoa
tuoretta timjamia
parmesania
(mustapippuria)
Pilko kesäsipulit ja valkosipulit pienen pieniksi kuutioiksi ja raasta hyvin pestyt porkkanat.
Kuullota voissa ja oliiviöljyssä ensin sipuleita hetken aikaa, lisää sitten risottoriisi.
Kuullota riisi kevyesti varoen ruskistamasta.
Lisää sitten karkea porkkanaraaste sekä valko- tai kuohuviini.
Ala lisäämään kiehuvan kuumaa kasvislientä kauhallinen tai mukillinen kerrallaan, edellisen erän imeydyttyä riisin joukkoon.
Jatka kasvisliemen lisäilyä koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on lähes kypsää.
Lisää mascarpone, sitruunan mehu, mausteet sekä raasta joukkoon hieman parmesanjuustoa.
Tarkista maut ja lisää suolaa tarvittaessa makean porkkanan vastapainoksi.
Kokoa lautaselle risotto, feta sekä tuore timjami ja täydennä parmesanlastuilla.
Nauti kuohuvan kera !