99th Day of Autumn
Suussasulavat Quesadillat
Seuraavassa suosikkireseptini alle puolessa tunnissa valmistuviin herkku-quesadilloihin.
Parhaimmillaan nämä herkkuletut ovat lauantai-iltana isolla kaveriporukalla nautittuna. Lisäksi voi kattaa esimerkiksi raikkaan avocado-salaatin, perinteisiä nachoja tai isompaan nälkään nacho-paistoksen.
Alkuruokana näitä nautiskellessa voi chorizon jättää hyvin pois, savupaprika-mauste tuo täyteläisyyttä ruokaan vaikka lihan jättäisi poiskin. Myös edelliseltä päivältä jäänyt kana sopii reseptiin erinomaisesti.
Rentoa arki-illan tai viikonlopun naposteluruokaa antamaan pimenevään syksyyn energiaa !
- 8 (maissi)tortillalevyä
- öljyä paistamiseen
- 2 valkosipulin kynttä
- puolikas chili
- 2 isoa tai 3 pientä sipulia
- 1 paprika
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- 2-3 rkl tomaattimurskaa
- sokeria + suolaa + mustapippuria + savupaprikamaustetta
- korianteria
- 150 g chorizoa
- 100 g laadukasta cheddar-juustoa raastettuna
- lisäksi tuoretta korianteria sekä maustettua creme fraichea tai itsetehtyä quacamolea
Aloita quesadillojen valmistaminen herkullisesta täytteestä.
Pilko kaikki vihannekset sekä chorizoviipaleet kuutioiksi tai pieniksi paloiksi.
Kuullota ensin sipuleita sekä chilejä pinnoitetussa kattilassa tai pienellä pannulla, lisää sitten paprikat, tomaatit, tomaattimurska sekä mausteet.
Anna vihannesten pehmetä ja lisää makua ja tulisuutta tuova chorizo.
Anna hautua hetken aikaa ja lisää noin puolet raastetusta cheddarista.
Ota esiin isompi pannu, johon tortillalevyt mahtuvat kokonaan.
Pidä kastike lämpimänä toisella liedellä ja ala valmistamaan itse quesadilloja.
Nosta tortillalevy kuumalle, kuivalle pannulle, lisää hieman cheddar-juustoa, erityisesti reunoille, jotta quesadillat säilyvät yhtenä kappaleena, sitten tomaattikastiketta ja vielä hieman juustoa ja toinen tortillalevy.
Anna pohjaletun ruskistua hieman lastalla painaen ja käännä koko herkku varovasti ympäri.
Anna toisenkin puolen ruskistua kauniin kullan ruskeaksi ja nosta pois levyltä.
Toista seuraavien lettujen kohdalla ja nauti kuumina creme fraichen tai quacamolen sekä oluen tai puolikuivan, hapokkaan valkoviinin kera :)