5th Day of Autumn
Syksyn viidennen postaus kertoo neljästä tärkeästä asiasta jotka ymmärsin tänään:
1) Arabian Runo-kulhoni ovat kauniita ja sopivat myös pääruille.
2) Kookosmaito on maukasta ja monikäyttöistä.
3) Kungfu Girl -viini ei turhaan ole vuoden trendi-riesling.
4) Cross kitchen ei ole vain hyvää, vaan usein jopa parempaa kuin osiensa summa.
Kookoskanaa jogurttikastikkeella
Kookoksinen curry-chilikana on saanut makunsa Intian suunnilta. Makujen pehmikkeeksi suu kaipaa jotakin jogurttista, mutta koska itse en ole raita-kastikkeen ylin ystävä ja maantieteellinen hahmottamiseni toisinaan hyvinkin hukassa, satuin kerran yhdistämään lisäkkeeksi tsatsikin. Sopii erittäin hyvin ja näyttää kauniilta.
4 kanan rintafilettä
4 valkosipulin kynttä
2 miedohkoa chiliä
(pala kuorittua inkivääriä)
suolaa
pippuria
currya
2 tl vihreää curry-tahnaa
1/4dl seesamiöljyä
1/2 limetin mehu
1/4dl soijakastiketta
1rkl hunajaa
Leikkaa rintafileet ensin puolittain ja paloittele sitten suupalan kokoisiksi paloiksi. Mausta kauttaaltaan suolalla, pippurilla sekä currylla.
Pilko chilit ja valkosipulit. (Sekä raasta inkivääri.)
Yhdistä marinadiksi seesamiöljy, puolikkaan limetin mehu, currytahna, hunaja sekä soijakastike. Tarkista maku ja lisää ainesosia maun mukaan.
Sekoita kulhossa chilit, valkosipulit, kana sekä marinadi ja laita tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
1rkl voita
1 iso sipuli
2 eriä väristä paprikaa
3/4 purkki kookosmaitoa
1 purkki tomaattipuretta
2rkl maapähkinävoita
Pilko sipuli ja paprika.
Kuullota sipuli voissa ja lisää paprika sekä marinoituneet kanat.
Anna kanan ruskistua kovalla lämmöllä.
Lisää tomaattipure kauniin värin aikaansaamiseksi sekä kookosmaito ja maapähkinävoi.
Anna hautua noin 15-20 min, ja tarkista kanan sekä sipulin kypsyys ja maut.
Jugurttikastike
200g turkkilaista jugurttia
pala kurkkua
2 valkosipulin kynttä
suolaa
sokeria
(korianteria)
(minttua)
Pilko kurkku pieniksi kuutioiksi.
Yhdistä kaikki aineet kulhossa, tarkista maut ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Keitä basmatiriisi samalla kun kanakastike hautuu.
Kokoa riisi, kookoskana sekä jugurttikastike kulhoon tai lautaselle ja koristele runsaalla korianterilla.
Nauti hieman kartalla hukassa olevasta annoksesta!