95th Day of Autumn
Kesäinen leipäherkku
Ruoka on mielestäni aina maistunut parhaalta leivän päällä.
Edes muutaman vuoden takianen karppaus-innostus ei saanut minua vähentämään laadukkaan leivän syömistä ja uusien makuyhdistelmien kehittelyä.
Kuvissa tämän vuoden suosikki landgångini eli monin makuyhdistelmin koottu leipä.
Kalapuoli minulle, lihaisampi poikaystävälle ja keskusta yhteiseksi jälkiruoaksi.
Suomen kesä on hieman rajoittanut tämän kesän picnicejä, mutta maistuivat nämä olohuoneen sohvallakin.
Kuvissa myös tämän kesän suosikkiolueni, superherkullinen Triple C – Golden Ale <3 !
Lohileipä
- laadukasta ciabbattaa
- pehmeää vuohenjuustoa
- kylmäsavulohta
- tuoreita mansikoita
- kevätsipulia
- rapeaa salaattia
- paahdettuja pinjansiemeniä
Voitele tuore ciabbatta pehmeällä vuohenjuustolla tai Philadelphia juustolla molemmin puolin ja kokoa kesäiset maut tasaisesti molemmille puolille !
Salami-ciabbatta
- tuoretta leipää
- pestoa
- pehmeää vuohenjuustoa tai mozzarellaa
- mietoa italialaista salamia
- mini-luumutomaatteja + kevätsipulia
- balsamicoa
- tuoretta basilikaa + mustapippuria
Voitele ciabbatta toiselta puolelta pestolla ja toiselta pehmeällä vuohenjuustolla tai ohuilla mozzarellasiivuilla.
Levitä täytteet ja viimeistele balsamicolla sekä tuoreilla yrteillä ja rouhauksella mustapippuria.
Jälkiruokaherkku
Kun suolaisen osan on syönyt odottaa keskellä leipää ihana jälkiruoka.
Sisältä löytyy suussa sulava klassikkoyhdistelmä pehmeää brietä sekä kypsiä persikoita !
- tuoretta leipää
- pehmeää brie-juustoa
- kypsiä persikoita tai nektariineja
- balsamicoa
Levitä rapealle leivälle runsas kerros brie-juustoa sekä tuoreita hedelmiä. Täydennä täyteläisellä balsamicolla.
Nauti koko leipä voitaikinaan käärittynä kesäillan kunniaksi !