107th Day of Autumn

Kesän viimeiset terassiherkut

20150926-DSC07913.jpg

20150926-DSC07904.jpg

Näissä kuvissa ja ruoassa yhdistyy niin moni suosikkini. Joka torstai lähituottajat ympäri Pohjanmaan kokoontuvat korttelin päähän kotiovestani myymään luomuherkkuja suoraan pakettiautojen takaluukusta. Kesän viimeisenä lämpimänä terassi-iltana kokoonnuimme ja hyödynsimme luomutuottajien lampaanlihaa, yrttejä, vihanneksia, sekä Suomen parhaan leipomon leipää. Aurinko lämmitti ja illallisen kruunasi voin päälle ripoteltu voi sekä lasilliset kesäistä kuohuvaa. 

20150926-DSC07906.jpg

Lampaanjauhelihakepakot

  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl mantelilastuja tai pistaasipähkinöitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni shalottisipuli
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • suolaa + pippuria
  • tuoreita yrttejä, esim vahva minttu + lehtipersilja

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen taikinan valmistamista. 
Sekoita korppujauhot kermaan ja pilko sipulit, yrtit ja mantelit tai pähkinät pieneksi silpuksi.
Sekoita korppujauhoja lukuunottamatta kaikki ainekset keskenään. 
Lisää turvonnut korppujauhoseos ja muotoile palleroiksi tai kepakoiksi. 
Paista 200 C-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. 

20150926-DSC07901.jpg

Quinoa-salaatti

Uusin suosikki keittiössäni on yrteillä sekä fetajuustolla piristetty quinoa-salaatti. Sopii loistavasti myös brunssiherkuksi. 

  • uunissapaahdettuja munakoisoja, paprikaa, sipulia, chiliä, valkosipulia …
  • 2 dl quinoaa
  • 150 g fetaa 
  • yhden limen mehu
  • hunajaa
  • makeaa chilikastiketta
  • (loraus soijaa)
  • suolaa + pippuria
  • suosikkiyrttejä

Aloita paahtamalla pellillinen erilaisia vihanneksia uunissa.
Munakoisot kannattaa itkettää ensin, leikkaamalla siivuiksi ja ripottelemalla runsaasti suolaa molemmilla puolille.
Anna levätä noin 15 minuutin ajan ja munakoison nesteiden tulla pintaan.
Kuivaa talouspaperilla ja levitä uuninpellille muiden kasvisten kera.  
Kaada päälle runsaasti oliiviöljyä ja sipuleiden päälle lisäksi balsami-viinietikkaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda uunissa 200 C-asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä ja mehukkaita. 
Anna vihannesten viilentyä.

Huuhtele quinoa hyvin ja kaada kiehuvaan veteen. Keitä 15 minuutin ajan kannen alle, kunnes jyväset muuttuvat läpikuultaviksi. 
Anna viilentyä hetken ajan ja sekoita muiden ainesten kanssa. 
Tarkista maut ja koristele yrteillä. 

20150926-DSC07902.jpg

Yrtti-crème fraîche

  • creme fraichea
  • chilikastiketta
  • hunajaa
  • limeä
  • tuoreita yrttejä
  • kuivattua chilia & valkosipulia maustemyllystä

Sekoita ainekset keskenään ja nauti lampaanlihan sekä quinoa-salaatin kera !

20150926-DSC07905.jpg

20150926-DSC07907.jpg

20150926-DSC07914.jpg

20150926-DSC07907-2.jpg

Koti Ruoka ja juoma