108th Day of Autumn
Vuohenjuustokukkaset
Lähestyvän pikkujoulu- ja ennen kaikkea glögisesongin kunniaksi vanha suosikkireseptini odotettujen ja odottamattomien vieraiden varalle.
Näitä, melko tuhteja herkkuja ei kesällä tee mieli, mutta viimeistään kun kellot kääntyvät talviaikaan, alkavat nämä taas maistua.
Aikaa näiden suloisuuksien valmistamiseen ei mene kauaa ja täytteitäkin voi soveltaa jääkaapin sisällön mukaan.
Tomaattipesto + vuohenjuusto + hunaja on tämänhetkinen suosikkini, mutta vihreän peston, fetan ja paahdetun munakoison yhdistelmä ei sekään ole hassumpi.
Vuohenjuustokukkaset
- lehtitaikinalevyä
- punaista pestoa
- vuohenjuustoa
- hunajaa
- pinjansiemeniä
- tuoretta timjamia
Sulata lehtitaikinaa huoneenlämmössä noin 15 minuutin ajan .
Leikkele lehtitaikina haluamaasi muotoon, nopein tapa on leikellä taikina suorakulmioiksi ja tehdä lasilla pieni syvennys tomaattipestolle.
Jos aikaa on hieman enemmän, perinteinen joulutortun muoto ilahduttaa varmasti juhlapöydässä.
Kokoa taikinan päälle punaista pestoa ja vuohenjuustoa sekä tuoreita yrttejä ja juoksevaa hunajaa. Ripottele vielä päälle pinjansiemeniä.
Paista noin 200 C-asteessa noin 15 minuutin ajan tai kunnes pinta on kauniin ruskettunut.
Anna viilentyä ja nautiskele esimerkiksi glögin seurassa !