110th Day of Autumn

Huevos Rancheros

20151107-DSC08060.jpg

Mexikolaiset aamiaistortillat maistuvat hitaina viikonloppuaamuina. Kananmunat kypsyvät meheviksi tomaattikastikkeessa ja jokainen voi pöydässä koota mieleisensä makuyhdistelmän. Varsinkin tulisuuden kanssa kannattaa olla varovainen aamaistarjoilussa. Tämän kertainen versio oli lihaton, täyteläisyyttä toi juusto sekä suosikkiainesosani, kananmuna. Lihaisampaa makua toivoville chorizo, pekoni, pulled pork tai paistettu kana sopisivat makumaailmaan erinomaisesti.  

20151107-DSC08076.jpg

Huevos Rancheros -aamiainen (kahdelle) 

  • puolikas punainen chili
  • 2 shalottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 250 g tomaattimurskaa
  • 100 g valutettuja kidneypapuja suolaliemessä 
  • yhden limetin mehu
  • suolaa + mustapippuria + hunajaa
  • tuoretta korianteria
  • 1 kananmuna / syöjä

 

  • + tortillalevyjä
  • + avocadoa
  • + tuoretta korianteria
  • + limettiä 
  • + rasvaista juustoa ja / tai creme fraichea
  • + jalopenoja

Kuullota sipuleita sekä chilejä oliiviöljyssä.
Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla, pippurilla, hunajalla sekä limetin mehulla. 
Anna porista rauhassa noin 10 minuutin ajan ja lisää kidneypavut.
Anna kiehua vielä hetki ja tee kauhalla pienet kolot kananmunille.
Lisää kananmunat ja anna niiden kypsyä noin 5 minuutin ajan. 

Pilko samalla avocadot ja limet ja lämmitä tortillat.

Kokoa tortillalevylle kaikki herkut ja nautiskele pitkän aamun iloksi tuoremehun sekä kahvin kera ! 

20151107-DSC08067.jpg

20151107-DSC08077.jpg

20151107-DSC08083.jpg

koti ruoka-ja-juoma