124th Day of Autumn – Kanarullasalaatti

Kanarulla-salaatti 

DSC08625.jpg

DSC08617.jpg

Kaksi salaattireseptiä peräkkäin, mikäs sen sopivampaa kun päivät alkavat pitenemään ja mieli on jo puoliksi kesässä, bikinisäissä sekä luonnonvalossa kuvatuissa ruokakuvissa 🙂 

Tällä kertaa tavanomaisen kuuloinen kanasalaatti saa modernimman ilmeen ricotalla ja yrteillä täytetyllä ja prosciutto-kinkulla kuorrutetulla kanarullalla sekä itsetehdyillä krutongeilla. 

DSC08624.jpg

DSC08610.jpg

Kanarullat (neljälle) 

  • 500 g kanan rintafileitä 
  • suolaa + mustapippuria myllystä sekä 
  • 3 rkl ricottajuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa 
  • 1/3 ruukkua suosikkiyrttiä, esim. basilikaa / salviaa / timjamia
  • hunajaa + suolaa + pippuria
  • prosciutto-kinkkua 

Leikkaa kanafileet terävällä veitsellä tasapaksuiksi pihveiksi (noin 3 / file).
Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. 
Mausta ricotta tai vuohenjuusto silputuilla yrteillä, hunajalla sekä suolalla ja pippurilla. 
Nosta ricottaseosta ohueksi leikattujen kanapihvien sisään ja pyöräytä rullalle.
Rullaa prosciutto-siivu kanarullan ympärille.

Kuumenna pannu ja ruskista kanarullat.
Hammastikkua ei tarvitse rullan kiinni pysymiseen, kunhan prosciuton sauman paistaa pannulla kiinni. 
 
Nosta uunivuokaan ja paista 200 C asteisessa uunissa noin 12-15 minuutin ajan, kunnes kanasta irtoava neste on läpinäkyvää ja kana kypsää. 

Nosta pois uunista, anna levätä hetki ja leikkaa terävällä veitsellä siivuiksi. 

DSC08621.jpg

Krutongit

Krutongit ovat paras tapa käyttää kuivahtanut vaalea tai tumma leipä. 
Leikkaa leipä reiluiksi kuutioiksi ja paista leipäkuutiot rapsakoiksi öljyssä valkosipulin kera. 
Mausta vielä suolalla oman maun mukaan ja nosta pois pannulta jäähtymään.  

DSC08622.jpg

Salaatinkastikkeeseen 

  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • pieni valkosipulin kynsi silputtuna 
  • sokeria + suolaa + mustapippuria + yrttejä  

Pilko valkosipulin kynsi ja vatkaa ainekset keskenään. 

DSC08613.jpg

Salaattiin 

  • vihersalaatteja esim. romaine, babyipinaatti sekä tammenlehti
  • ricotalla ja yrteillä täytettyjä kanarullia 
  • kirsikkatomaatteja + avocadoa 
  • (keitettyjä kananmunan lohkoja) 
  • kuivasta leivästä leikattuja, pannulla tai uunissa öljyn kanssa paistettuja krutonkeja 
  • salaatinkastiketta 
  • raastettua parmesania 

Kanan kypsyessä uunissa, pilko vihannekset ja lohko kananmunat. 
Kaada salaatinkastike juuri ennen tarjoilua joukkoon ja pyörittele sekaisin.

Nosta kanarullasiivut salaatin päälle ja raasta päälle maukasta parmesan-juustoa. 

Nautiskele esimerkiksi luonteikkaamn kuohuviinin tai shampanjan kera kesää odotellessa :) 

DSC08626.jpg

DSC08607.jpg

koti ruoka-ja-juoma