125th Day of Autumn – Jättirapu-curry
Jättirapu-curry
Ennen kesää ja uutta marjojen pakastuskautta olen ottanut projektikseni pakastimen sekä kuvia-ainekaappien tyhjennyksen sekä kaupassa käymisen vähentämisen.
Lautaselle päätyy uusia makuyhdistelmiä ja tähän asti vain positiivisia yllätyksiä.
Tämä torstai-curry syntyi pakastimen jättikatkaravuista, kookosmaidosta sekä perusmaustekaapin herkuista alle puolessa tunnissa. Täyteläisyyttä annokselle toi lempiainesosani ja salainen ase, maapähkinävoi 🙂
Jättirapu – curry (neljälle)
- 20 jättikatkarapua
- loraus sesamöljyäöljyä + voita
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 punainen chili
- pieni punainen paprika
- pieni pätkä tuoretta inkivääriä
- 3 kevätsipulia varsineen / pientä sipulia
- 1 prk tomaattipuretta
- 2 tl vahvaa currya
- 2 tl punaista currytahnaa
- 1 tl kanelia
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 0,5tl kardemummaa
- (2 tl garam masala-maustetta)
- suolaa + mustapippuria + sokeria
- 600 ml kookosmaitoa
- 2 rkl maapähkinävoita
- loraus soijaa
- puolikkaan limetin mehu
Ota jättiravut sulaamaan. Nopein sulatus onnistuu jääkylmän juoksevan veden alla.
Pilko sipulit, chilit, inkivääri sekä paprika pieneksi.
Kuullota chilejä, sipuleita, inkivääriä sekä paprikaa voi-öljyseoksessa pannulla, varoen polttamasta. Lisää mausteet ja kuullota varovasti.
Lisää tomaattipure ja anna lämmetä.
Lisää kookosmaito, pähkinävoi sekä soija ja anna seoksen kiehua ja tekeytyä noin 20 minuutin ajan.
Tarkista maut ja purista limen mehu sekaan.
Lisää vielä sulaneet ja kuoritut jättikatkaravut joukkoon ja anna kypsyä jälkilämmöllä.
Minttu-raita
- 200 g turkkilaista jugurttia
- yhden valkosipulin kynsi
- puoli punttia minttua
- 1/4 limetin mehu
- suolaa
- mustapippuria
Silppua valkosipuli pieneksi ja sekoita ainekset yhteen. Mausta vielä maun mukaan ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Tarjoiluun
- minttu-raitaa
- basmati-riisiä
- paahdettuja pähkinöitä
- naan – leipää (uunissa lämmitettynä)
- tuoretta korianteria
Sekoita raita ja keitä riisi curryn kiehuessa.
Kokoa annokset lautasille ja nauti !