128th Day of Autumn – Taco Bowl
Taco Bowl
Koska vappu osuu tänä vuonna harmillisesti viikonlopulle, kannattaa juhlinta aloittaa viimeistään aaton aattona, perjantaina, näillä herkullisilla ja näyttävillä tacokulhoilla. Maailmalla supertrendikkäät kulhot muuttuvat entistäkin houkuttelevammiksi, kun kulhonkin voi syödä ! Paperia kannattaa varata lähelle reilusti 🙂 Kulhot voi jokainen maustaa oman makunsa mukaan, meidän koeversiossamme yhdistyi tulinen chorizo, herkulliset jättiravut, pehmeä avocado, terveellinen ruskea riisi, runsaalla korianterilla maustettu pico de gallo sekä creme fraiche. Pohjan kasasimme maukkaista salaateista. Vapun aloittajaisiksi suosittelen tacokulhoja jääkylmän Solin sekä limesiivun kera !
Tacokulhot (neljälle)
- paketti pehmeitä vehnätortilloja
- ruokaöljyä
Lämmitä tortillalevyjä yksitellen mikrossa noin 10-20 sekunnin ajan, jotta ne hieman lämpenevät ja pehmenevät.
Sivele levyt molemmin puolin ruokaöljyllä ja taivuta varovaisesti uunin kestäviin kulhoihin yksittäin (esim. Arabian teema).
Toista sama jokaiselle tortillaletulle ja nosta 180 C -asteiseen uuniin noin 5-10 minuutiksi, kunnes reunat saavat hieman väriä ja letut kovettuvat.
Nosta uunista ja anna jäähtyä. Nosta varovasti kulhoista.
Tumma riisi
- 1 dl tummaa pikariisiä
- yhden limetin mehu
- suolaa + korianteria
- loraus soijaa sekä hunajaa
- 100 g keitettyjä kidney – papuja (esim. GoGreen)
Keitä riisi suolatussa vedessä kypsäksi ja viilennä.
Sekoita joukkoon kidney-pavut ja mausta maun mukaan limetillä, suolalla, hunajalla sekä korianterilla.
Pico de Gallo
- 3 suurta ja kypsää tomaattia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 shalottisipuli
- puolikas mieto punainen chili tai säilyke-jalopenoja maun mukaan
- yhden limetin mehu
- loraus oliiviöljyä
- suolaa + sokeria + pippuria
- runsaasti tuoretta korianteria
Pilko tomaatit, chilit ja sipulit ja poista chilistä siemenet.
Sekoita kaikki aineet yhteen ja mausta maun mukaan.
Anna levätä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Chorizo + jättiravut
- 150 g chorizoa
- 200 g jätti / tiikeriravun pyrstöjä
- puolikkaan limetin mehu + loraus soijaa
- valkosipulin kynsi
Sulata jättiravut juoksevan jääkylmän veden alla ja marinoi limemehun, soijan sekä valkosipulin kanssa.
Kuutioi chorizo ja kypsennä kuumalla pannulla. Säästä chorizoista valunut rasva ja nosta makkaranpalat pannulta.
Nosta jättiravut marinadin kera pannulle ja kypsennä chorizon rasvassa.
Kokoaminen
- taco – kulhoja
- maukasta salaattia (esim. baby – pinaatti + lollo rosso)
- tummaa riisiä
- pico de galloa
- chorizoa + jättirapuja
- avocadoa
- creme fraichea
- korianteria sekä limeä koristeluun
Valmistele kulhot ja riisi etukäteen.
Kokoa pohjalle herkullista salaattia ja päälle täytteitä maun mukaan.
Syö haarukalla tai servetin avulla sellaisenaan jääkylmän oluen kera !
Hauskaa ja aurinkoista vappua kaikille !