10th Day of Autumn

keitto_2.jpg

 

Viettelevä juuressosekeitto

 

Tämä resepti on alunperin Valion, mutta kimmoke sen tekoon on tullut aivan jostain muualta, eräältä työväenopiston ruokakurssilta. Keitto oli niin hyvää, että sitä oli pakko tehdä vielä uudestaan ja jakaa siitä pieni muunnelma tänne, teidän iloksenne. Keitto on mutkaton ja viettelevän makuinen. Se sopii mainiosti lounaaksi tai syysiltojen lämmittäjäksi. Nauttikaa!

 Keittoon tarvitset:

1 iso sipuli

1 bataatti (noin 500g)

3 porkkanaa

1 valkosipulinkynsi

8 dl vettä

1 ½ kasvisliemikuutiota

1 pkt Koskenlaskijasulatejuustoa

1 dl maitoa/vettä

suolaa

mustapippuria

paahdettuja kurpitsansiemeniä

 

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat. Lisää ne ja valkosipulinkynsi kiehuvaan kasvisliemeen. Keitä noin 30 min, niin että juurekset kypsyvät.

Soseuta keitto ja lisää juusto keittoon nokareina. Lisää myös maito ja anna keiton vielä kiehua hetki. Mausta keitto ja tarjoile se paahdettujen kurpitsansiemenien kera. 

kuva.jpg

 

hyvinvointi mieli opiskelu ruoka-ja-juoma