16th Day of Autumn

Syksy alkaa olemaan lopussa ja huomenna koittaa uudet tuulet vaihto-opintojen merkeissä ! 

Blogi toivottavasti päivyttyy myös kevään aikana, uusissa maisemissa sekä tunnelmissa. 

Tässä postauksessa pääosassa ovat ihanat kakkutikkarit eli cake popsit. 
Olkoon ne siis väliaikainen läksiäislahja kaikille ystävilleni sekä blogia lukeneille.

suklaa 1.jpg

Ihanat kakkutikkarit

Kakkutikkarit ovat uudempi tuttavuus, jotka varmasti ovat tulleet jäädäkseen kotipippaloiden napostelupöydässä ! 
Cake popsit ovat kuin raakaa kakkutaikinaa, paistettuna, pyöriteltynä ja dipattuna valkosuklaaseen. Kovin pahoja ne eivät siis vain voi olla. 

Popsien valmistukseen kannattaa varata reilusti aikaa, pohja kannattaa paistaa jo edellisenä iltana. Niiden teko vaatii aikaa sekä sormien sotkemista suklaataikinaan. Leipominen on onneksi lähes yhtä mukavaa kuin se näky, kuinka nopeasti tikkarit katoavat tarjoiluastiasta.

Pohja

2,5 dl   vehnäjauhoja
2,5 dl   sokeria
1 dl      kaakaojauhetta
2 tl       leivinjauhetta 
2 tl       vaniljasokeria
ripaus  suolaa

1         kananmuna
1 dl     maitoa
50g    sulatettua margariinia
1,5 dl  kiehuvaa vettä

Taikina tehdään vastoin perinteisiä leviontaohjeita, ulkomaisten blogien sekä Valion innoittamana. 

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten kananmuna, maito sekä sulatettu margariini.
Vatkaa voimakkaasti, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet ja massa on ”mämmimäistä”.

Kiehauta sitten vesi ja lisää seokseen.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180C-asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä, mutta edelleen veden ansiosta kostea. 

Anna pohjan jäähtyä ja murusta se sitten haarukan avulla tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä viileässä muutaman tunnin ajan.

suklaa 2.jpg

Tuorejuustomassa

200g   Philadelphia-tuorejuustoa
75g     voita tai margariinia
1 rkl    kaakaojauhettea
2 rkl    vahvaa kahvia
(2 rkl   appelsiini- / kermalikööriä)
1/2 pkt tomusokeria

Sulata voi ja sekoita siihen muut tuorejuustomassan ainesosat. Tarkista maut ja koostumus.
Sekoita viilentynyt ja levännyt kakkupohjamassa sekä tuorejuustoseos keskenään. Massan tulisi olla kiinteää ja helposti muotoutuvaa.

Pyörittele massasta yhtä suuruisia palleroita leivinpaperille. Yhdestä annoksesta tulee noin 40 tikkaripalleroa. 
Jäähdytä pallot jääkaapissa tai pakastimessa.

Valkosuklaakuorrute

250 g valkosuklaata sulatettuna
(kermaa tai voita)

Sulata valkosulkaa ja lisää tarvittaessa tilkka kermaa tai nokare voita. 

Aseta jäähtyneisiin suklaapalleroihin tikkaritikku, cocktailtikku tai cocktailhaarukka ja dippaa sulatetussa valkosuklaassa. 

Koristele mielen mukaan, esim. suklaakoristeilla, strösseleillä, vaahtokarkeilla tai pähkinärouheella. 

suklaa blogi.jpg

 

 

hyvinvointi liikunta hopsoa ruoka-ja-juoma