24th Day of Autumn
Baked Alaska (eli uunijäätelö)
Yksi minun ja äitini suosikki jälkiruista, Paistettu Alaska !
kakku- tai kääretorttupohjaa , esim.:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl perunajauhoja
½dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
jäätelöä
vadelmia ja karpaloita tai suosikkihedelmiä tai -marjoja
(kookos)kinuskia:
1dl kookosmaitoa tai kuohukermaa
1dl (fariini)sokeria
nokare voita
marenkia:
1dl sokeria
3 valkuaiset
Aloita herkullisen ja näyttävän jälkiruoan valmistaminen hyvissä ajoin kääretorttupohjasta.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Nostele kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon.
Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista 200 C-asteessa noin 8-10 minuuttia.
Anna kääretorttupohjan jäähtyä rauhassa ja leikkaa siitä tarjoiluastian kokoinen palanen uunijäätelöä varten.
Myös reunat kannattaa vuorata jäätelön suojaamiseksi.
Voit pakastaa loppuosan valmiiksi seuraavaa kertaa varten.
Aloita kinuskin valmistus mittaamalla kaikki ainekset pinnoitettuun kattilaan.
Keittele miedolla lämmöllä, varovasti sekoittaen noin 20-30 minuutin ajan, kunnes seos on tasaisen paksua ja kauniin ruskeaa.
Sekoita marjat tai hedelmät joukkoon antamaan makua.
Säästä kauneimmat koristeiksi.
Vatkaa vielä sokerit ja valkuaiset kovaksi marenkivaahdoksi.
Kokoa annokset.
Ensin kakkupohja.
Puolet kinuski-marjaseoksesta.
Sitten pakastinkylmä jäätelö mahdollisimman isona palana.
Loppuosa kinuskista.
Viimeisenä kauniisti pursottaen tai lusikalla levittäen marenki.
Paista 200C-asteisessa uunissa, keskiylhäällä noin 4 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Koristele marjoilla tai hedelmillä ja nauti heti !
Uunijäätelö ei odota syöjiä vaan syöjät odottavat uunijäätelöä.
Tämä jälkkäri on varmasti odotuksen arvoinen.