26th Day of Autumn

NORJA 200 v !

”A party without a cake is really just a meeting” 

Norja täyttää 200 vuotta toukokuussa. Se jos mikä on syy juhlaan. Vielä parempi on hyvän ystävän vierailu väliaikaisessa kotikaupungissa !
Ja onhan se hyvä harjoitella valmiiksi toukokuuta varten…

DSC04298-2.jpg

Kakussa yhdistyy niin moni suosikkiasiani, täyteläinen suklaakakku, raikkaat marjat, kermavaahto, marenki sekä hauska ulkomuoto.

Suklaakakku

4dl    sokeria
4       kananmunaa
2dl    jauhoja
1½dl kaakaojauhetta
2tl     vaniljasokeria
2tl     leivinjauhetta
150g voita

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon sulatettu, viilennetty voi sekä kuivat aineet varovasti.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista 200C-asteessa noin 20 minuuttia. 

Marenki

4       valkuaista
1½dl sokeria

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Pursota ruusukkeiksi tai levitä leivinpaperille ja paista 100C-asteisessa uunissa 1,5 tuntia, kunnes marenki on kuivunut rapeaksi. 

DSC04307.jpg

Suklaatäyte

1 dl   kermaa
200g suklaata

Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa ja sulata suklaat joukkoon.

Puolita viilentynyt kakkupohja pitkältä sivulta. Levitä suklaatäytettä molemmille puolikkaille. 

DSC04308-2.jpg

Kerma

2 dl kermaa
1rkl sokeria
2 tl  vaniljasokeria

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta sokereilla. 

Levitä viilenneen suklaatäytteen päälle. 

Murusta vielä alapohjalle rapsakkaa marenkia ja levitä herkullisia marjoja.

Nosta toinen puoli kakun päälle ja koristele marjoilla ja marengin palasilla !

DSC04294.jpg

Koti Ruoka ja juoma