41st Day of Autumn
Seuraa jälleen parsarisottoresepti.
Tai ehkä enemmin lohiresepti.
Hieman ruokaisamman version kevätsuosikista saa aikaan lisäämällä lohta.
Lohi on raikas lisuke risotolle, varsinkin maustettuna sitruunalla kuten risottokin.
Lisäksi, Norjan kunniaksi, lisäsimme riisin jo kypsyttyä muutaman ravun palasen lisäämään makua ja suutuntumaa.
Annokset nähtyään, yksi kämppikisistäni katsoi lautasia hämmentyneenä ja piti ruokaa todella terveellisen näköisenä.
Valitettavasti risotto ei vieläkään ole terveysruokaa, mutta ainahan voi toivoa !
Parsarisotto kahdelle
2 rkl oliiviöljyä
1 shalottisipuli
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
1½ dl valkoviiiniä
6-8 dl kala/kasvislientä
1/2 sitruunan mehu
parmesan-juustoa
suolaa
mustapippuria
150 g parsaa
( raakoja joki- tai tiikerirapuja )
Kuullota sipulit öljyssä isossa wokkipannussa tai kattilassa.
Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää tarvittaessa öljyä tai voita.
Kaada valkoviini riisin ja sipulien joukkoon ja anna kiehua pois sekoitellen.
Ala lisäämään kuumaa kala/kasvislientä pikkuhiljaa kahvallista mukia apua käyttäen.
Anna aina edellisen liemierän imeytyä, ennen seuraavan lisäämistä.
Sekoittele koko ajan.
Anna risoton tekeytyä noin 15-18 minuuttia, lientä säännöllisesti lisäten ja kypsyyttä testaillen.
Kuori samalla parsat ja pilko noin kolmeen osaan. Keitä suolavedessä noin 8 minuutin ajan.
Kun risotto on lähes kypsää, al dente, lisää raastettu parmesanjuusto, sitruunamehu sekä keitetyt parsanpalaset (ja rapupyrstöt) .
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sitruunalohi
200 g lohifileetä
merisuolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
kokonaisen limetin mehu
½ rkl hunajaa
½ rkl vaaleaa soijaa
( 1 tl wasabia )
Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi ja mausta.
Sekoita marinadi ja laita lohi marinoitumaan nahka ylöspäin.
Paista 200C-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes lohi on lähes kypsää tai paista nahan läpi pannulla.
Tarjoile parsarisoton kera !