42nd Day of Autumn

Peanut Butter – Chocolate Cheese Cake

DSC05441.jpg

Ajatuksen tähän kylmän kesän herkkukakkuun sain Amerikan reissultani ja siellä luetuista paikallisista blogeista.
Snickers cheese cake oli yksi hetken suurimmista trendeistä, seuraavassa oma versioni siitä. 

Kuvissa omat pelastukseni kylmään kesään. Passi, juustokakku, aurinkolasit sekä vieraan kaupungin kartta ja matkasuunnitelmat 🙂

Juustotäytteessä maistuu pähkinävoi ja Snickers-vaikutelman täydentää suklaa- sekä kinuskiraidat.

Kakun valmistus kannattaa aloittaa kinuskiraidoista, ainakin mikäli käytät kondensoitua maitoa. 

Kakkua voi piristää lisäämällä loppuvaiheessa juustokakkumassan joukkoon vielä vaikkapa suklaachipsejä, cashewpähkinöitä tai Snickersin palasia :)

DSC05436.jpg

Kaakaomuropohja

Mikäli haluat säästää hieman aikaa, voi pohjan korvata puolella paketilla murskattuja dominoita sekä 100 g voita. 

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta  
2 tl      vaniljasokeria
1 tl      leivinjauhetta

100 g voita
1        kananmuna
(1-2 rkl kylmää vettä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pehmennyt, viileä voi ja kananmuna (sekä kylmä vesi).

Painele taikina palloksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 

Lämmitä uuni 200 C asteeseen ja anna samalla pohjan viilentyä jääkaapissa.

Pistele haarukoilla pohjaan reikiä ja esipaista uunissa alatasolla noin 12-15 minuutin ajan. 

DSC05431.jpg

Juustokakkutäyte

600 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Mascarpone)
250 g pehmeää maitorahkaa
70 g     pähkinävoita 
3/4 dl   vehnäjauhoja
1-2 rkl kaakaojauhetta
2 tl       vaniljasokeria
2 dl      sokeria
(1-2 rkl espressoa tai kahvilikööriä)

5 kananmunaa

Sekoita kananmunia lukuunottamatta kaikki aineet keskenään käsivatkaimella tasaiseksi massaksi.
Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan joukkoon sekoittaen. 

DSC05443.jpg

Suklaaraidat

1 dl    kermaa
100 g suklaata

Kiehauta kerma ja sulata paloiteltu suklaa joukkoon.  

Karamelliraidat 

1/2 purkkia kondensoitua karamellimaitoa

Poista tölkistä etiketit ja keitä avaamatonta tölkkiä vedessä vähintään tunnin ajan. 

Kokoaminen

Kaada osa juustotäytteestä esipaistetun pohjan päälle. Kaada väliin kinuski- ja suklaaraitoja.
Jatka lisäten vuorotellen juustotäytettä, suklaaraitoja sekä kinuskia, niin, että päällimmäiseksi jää suklaata.
Vetele vielä veitsellä viivoja, marmorimaisen kuorrutuksen aikaansaamiseksi.
Koristele kinuskilla sekä halutessasi pähkinä- tai Snickersosumilla.

Paista kakkua 180 C asteisessa uunissa noin 50 minuutin ajan.

Anna jäähtyä vuoassaan ja nautiskele :)  

DSC05442.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta