50th Day of Autumn

DSC04154.jpg

Aperol Spritz baarimestarin tyttären tapaan 

Ensimäisen puolen sadan postauksen kunniaksi myös ensimmäinen drinkkivinkki !
Aperol Spritz on ollut Keski-Euroopan suosituimpia terassijuomia (ehkä osaltaan myös hieman fiksumman ravintolahinnoittelun ansiosta) jo useiden vuosien ajan, eikä ihme. Onneksi kauniin värinen ja herkullisen, muttei liian makean makuinen juoma, on alkanut rantautua pohjoisimmillekin leveyspiireille. 
Meidän perheessämme se on ottanut Campari Orangen paikan suosikkiaperitiivina. Maistuu esim. pähkinöiden, japanilaisten teenaksujen tai pienen pienten aperitiivipalojen kera 🙂 

Korvaamalla jäät pakastetuilla hedelmillä tai marjoilla ei juoma pääse liikaa laimenemaan ja erityisesti veriappelsiinin maku sopii Aperolin makuun erinomaisesti ! Juomaa voi myös jatkaa trooppisella appelsiinimehulla. 

12 cl kuivaa kuohuviiniä
 8  cl Aperolia
 4  cl vichyä
(4  cl mehua)

pakastettu veriappelsiini tai pakastemansikoita
hedelmiä koristeluun

Pilko pakastetut (veri)appelsiinit ja laita viilennettyyn lasiin.
Kaada lasiin Aperol ja kuohuviini ja pyöräytä sekaisin. Lisää loraus vichyä (sekä mehua) ja koristele esim. omenoilla, appelsiineilla sekä mansikoilla. 

Nauti auringon laskiessa tai noustessa . 

DSC04160.jpg

DSC04158.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.