61st Day of Autumn

Pecan pie 

DSC02197-2.jpg

Syksy on pekaanipähkinäpiiraan aikaa !
Lohduttavan makea, suolainen ja herkullinen maistuu niin pikkujouluglögeillä kuin seuraavan aamun brunssillakin.
Kylmänä, kuumana, jäätelöllä, palana…

Murotaikinapohja

150 g    voita
3,5-4dl  vehnäjauhoja
3 rkl      sokeria
1 tl        leivinjauhetta.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon pehmennyt, viileä voi.
Muotoile palloksi ja lisää tarpeen mukaan jauhoja tai vettä. 

Painele pinnoitetun vuoan pohjalle ja reunoille taikina.
Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 15 minuutiksi.
Painele haarukalla piiraan pohjaan reikiä turpoamisen estämiseksi. 

Esipaista pohjaa uunin 200C-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuutin ajan, kunnes pohja on rapea ja kullanruskea. 

Täyte 

100g  voita 
3        kananmunaa
2dl     sokeria
3tl      vaniljasokeria
1dl     tummaa siirappia
2rkl    vehnäjauhoja
(2tl     sitruunamehua)
(2tl     kahviliiköriä)  
ripaus suolaa   

250 g pekaanipähkinöitä

Sulata voi ja murskaa suurin osa pekaanipähkinöistä. Jätä kauneimmat koristeeksi.
Riko kananmunien rakenne ja sekoita muut ainekset joukkoon, lukuunottamatta kauneimpia pähkinöitä. 

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja siirrä takaisin hieman viilenneeseen, 175 C-asteiseen uuniin alatasolle.
Paista noin 45 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt.

Nauti hieman jäähtyneenä parhaassa seurassa :) 

DSC02199.jpg

koti ruoka-ja-juoma