61st Day of Autumn
Pecan pie
Syksy on pekaanipähkinäpiiraan aikaa !
Lohduttavan makea, suolainen ja herkullinen maistuu niin pikkujouluglögeillä kuin seuraavan aamun brunssillakin.
Kylmänä, kuumana, jäätelöllä, palana…
Murotaikinapohja
150 g voita
3,5-4dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon pehmennyt, viileä voi.
Muotoile palloksi ja lisää tarpeen mukaan jauhoja tai vettä.
Painele pinnoitetun vuoan pohjalle ja reunoille taikina.
Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 15 minuutiksi.
Painele haarukalla piiraan pohjaan reikiä turpoamisen estämiseksi.
Esipaista pohjaa uunin 200C-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuutin ajan, kunnes pohja on rapea ja kullanruskea.
Täyte
100g voita
3 kananmunaa
2dl sokeria
3tl vaniljasokeria
1dl tummaa siirappia
2rkl vehnäjauhoja
(2tl sitruunamehua)
(2tl kahviliiköriä)
ripaus suolaa
250 g pekaanipähkinöitä
Sulata voi ja murskaa suurin osa pekaanipähkinöistä. Jätä kauneimmat koristeeksi.
Riko kananmunien rakenne ja sekoita muut ainekset joukkoon, lukuunottamatta kauneimpia pähkinöitä.
Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja siirrä takaisin hieman viilenneeseen, 175 C-asteiseen uuniin alatasolle.
Paista noin 45 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt.
Nauti hieman jäähtyneenä parhaassa seurassa :)