62nd Day of Autumn

DSC05879.jpg

Uppomunat Helsingin kodin tapaan

Pari viikkoa sitten vietimme tyttöjen viikonloppua kaksin äidin kera. 
Kirjamessut, ruokamessut, museovisiitti museokahveilla sekä elokuvaelämys ja tietysti hyvää ruokaa.
Minä sain vapaat kädet keittiössä illallisten suhteen ja tarjolla oli mm. lämmittävää Bouillabaisse-soppaa ..

Sunnuntaiaamuna hieman aamuvirkumpi äiti oli loihtinut aamiaisen johon kuului itsetehtyä leipää, lohta, jälkiruokakakkua sekä tietysti uppomunia ! Paljon muuta ei Sunnuntai-Hesarin seuraksi kaipaakaan.  

DSC05875.jpg

DSC05876.jpg

Uppomuna-leivät 

litra vettä
loraus etikkaa
yksi muna / syöjä
suolaa
mustapippuria

kylmäsavulohta
rucolaa / babypinaattia

laadukasta vaaleaa leipää

Keitä etikalla maustettu vesi kiehuvaksi. 
Riko kananmuna mukiin ja tee veteen vispilällä kierre. 
Humpsauta rikottu kananmuna yksi kerrallaan vesikierteen keskelle ja anna kiehua 3-4 minuuttia. 
Nosta varovasti leivän päälle ja toista muiden kananmunien kohdalla.  

Mausta suolalla ja pippurila ja nauti :) 

DSC05880.jpg

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma