63rd Day of Autumn
Friteeratut munakoisot fetalla sekä mintulla
Muutaman päivän päästä matkaan ensimmäistä kertaa elämässäni Istanbuliin.
Matkan sekä ihanan Australian Masterchefin innoittamana kehittelin tiistain piristykseksi pikaisen munakoisoannoksen 🙂
Matkalta odotan uusia makumaailmoja, joista myöhemmin pyrin tekemään omia versioitani .. tässä ensimmäinen yritys.
Friteeratut munakoisot
uunissa paahdettu munakoiso
yksi kananmuna
vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
fetaa
creme fraichea / turkkilaista jugurttia
minttua
Käytin viikonloppuna paahdettuja munakoisoja, joten annos valmistui ja katosi lautaselta alle 20 minuutissa.
Munakoisoja kannattaa kerralla valmistaa uunissa isompi määrä ja käyttää vaikkapa leivän päällä peston ja fetan kera, tomaattikastikkeen joukossa tai kasvishampurilaisen välissä.
Kuiva munakoiso ei maistu juuri miltään, maut tulevat esille vasta itkettämällä vihannes ennen kypsentämistä.
Viipaloi munakoiso ja suolaa molemmin puolin. Anna itkeä 20 minuutin ajan ja kuivaa talouspaperilla.
Öljyä ja paista uunivuoassa 200C asteisessa uunissa 30-40 minuutin ajan, kunnes munakoisot ovat täysin pehmenneet.
Anna uunipaahdettujen munakoisosiivujen viiletä ja pyörittele ne kananmunassa ja vehnäjauhoissa.
Paista kuumassa öljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi.
Nauti fetan, creme fraichen tai jugurtin sekä mintun kera illanistujaisherkkuna :)