63rd Day of Autumn

Friteeratut munakoisot fetalla sekä mintulla

DSC05940.jpg

Muutaman päivän päästä matkaan ensimmäistä kertaa elämässäni Istanbuliin. 
Matkan sekä ihanan Australian Masterchefin innoittamana kehittelin tiistain piristykseksi pikaisen munakoisoannoksen 🙂 
Matkalta odotan uusia makumaailmoja, joista myöhemmin pyrin tekemään omia versioitani .. tässä ensimmäinen yritys. 

DSC05936.jpg

Friteeratut munakoisot

uunissa paahdettu munakoiso 
yksi kananmuna
vehnäjauhoja 
öljyä paistamiseen

fetaa
creme fraichea / turkkilaista jugurttia
minttua

Käytin viikonloppuna paahdettuja munakoisoja, joten annos valmistui ja katosi lautaselta alle 20 minuutissa. 

Munakoisoja kannattaa kerralla valmistaa uunissa isompi määrä ja käyttää vaikkapa leivän päällä peston ja fetan kera, tomaattikastikkeen joukossa tai kasvishampurilaisen välissä. 
Kuiva munakoiso ei maistu juuri miltään, maut tulevat esille vasta itkettämällä vihannes ennen kypsentämistä.
Viipaloi munakoiso ja suolaa molemmin puolin. Anna itkeä 20 minuutin ajan ja kuivaa talouspaperilla. 
Öljyä ja paista uunivuoassa 200C asteisessa uunissa 30-40 minuutin ajan, kunnes munakoisot ovat täysin pehmenneet. 

Anna uunipaahdettujen munakoisosiivujen viiletä ja pyörittele ne kananmunassa ja vehnäjauhoissa. 
Paista kuumassa öljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. 

Nauti fetan, creme fraichen tai jugurtin sekä mintun kera illanistujaisherkkuna :) 

DSC05938.jpg

DSC05943-2.jpg

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma