64th Day of Autumn
Maa-artisokkarisotto (kahdelle)
eli jotakin valkoista lumettomaan talveen ja
jälleen yksi risotto risottoblogiksi lujaa vauhtia muuttuvaan blogiseeni.
Kaunis, vaikkapa itsenäisyyspäivän illalliseksi sopiva risotto täydentyy rapeilla artisokan lastuilla.
Herkkää artisokan makua ei kannata pilata liialla maustamisella tai lisäkkeillä, korkeintaan muutamalla hyvin paistetulla kampasimpukalla.
Risotto
reilu loraus öljyä
nokare voita
2 pientä shalottisipulia
2 valkosipulin kynttä
4-5 maa-artisokkaa
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
4-5 dl kasvislientä
1 rkl mascarponea
parmesan-juustoa
(suolaa & pippuria)
yrttejä koristeeksi
Pilko sipuli ja valkosipuli pienen pieniksi kuutioiksi ja kuori ja raasta maa-artisokat.
Kuullota voissa ja oliiviöljyssä ensin sipuleita hetken aikaa, lisää sitten artisokkaraaste ja anna hieman pehmetä.
Lisää risottoriisi, kuullota kevyesti ja lorauta joukkoon valkoviini.
Ala lisäämään kiehuvan kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan, edellisen erän imeydyttyä riisin joukkoon.
Jatka kasvisliemen lisäilyä koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on lähes kypsää.
Lisää mascarpone, raasta joukkoon hieman parmesanjuustoa ja mausta maun mukaan.
Artisokkasipsit
1-2 maa-artisokkaa
oliiviöljyä
suolaa
parmesania
Kuori artisokat ja pilko mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Kuumenna pannu kuumaksi ja paista siivut runsaassa öljyssä molemmilta puolin muutaman minuutin ajan.
Mausta lastut suolalla ja parmesanilla.
Kokoa lautasille risotto sekä artisokkasipsit ja nauti !