67th Day of Autumn
Porkkana – cake pops
Cake popsit ovat ihastuttavia juhlatarjottavia, myös lumilyhdyn muodossa ja ilman tikkarintikkuja.
Porkkanaisista ja kauniin oransseista palleroista tuli hyvä haastaja ensimmäisille, suklaisemmille tikkareilleni !
Taikina
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
(2 tl piparkakkumaustetta)
100 g voita
4-5 porkkanaa
Vatkaa sokerit ja munat vaaleaksi vaahdoksi ja sulata voi.
Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään ja raasta porkkanat.
Lisää porkkanaraaste, kuivat aineet sekä sula voi muna-sokerivaahtoon ja sekoita rauhallisesti.
Paista syvässä vuoassa 200C asteisessa uunissa 25-35 minuutin ajan, kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.
Anna jäähtyä rauhassa ennen seuraavaa vaihetta.
Täyte
75 g voita
100 g Philadelphia-juustoa
1/2 pkt tomusokeria
loraus appelsiiniliööriä
(pähkinärouhetta tai piparimurskaa)
tomusokeria tai valkosuklaata koristeluun
Sekoita täytteen aineet keskenään ja sitten murustetun porkkanakakun joukkoon muotoiltavaksi massaksi.
Pyörittele tasakokoisiksi palloiksi ja anna tekeytyä jääkaapissa hetken ajan.
Pyörittele pallerot sulassa valkosuklaassa tai tomusokerissa ja työnnä tikkaritikkujen päähän tai kokoa lumilyhdyksi :)
Nauti jouluisissa tunnelmissa !