74th Day of Autumn
Ystävänpäivän sydämelliset hirvipullat
Julkaisin jo edellispäivänä vinkin ystävänpäiväksi, nämä cookiet.
Uskon, että itsetehty ruoka ja muutama lasillinen viiniä olisi paras ystävänpäivälahja ystävälle tai mielitietylle 🙂
Hirvipullat
Hirvenlihasta saa mielestäni maukkaimmat ja parhaan koostumuksen lihapullat.
Mikäli suvusta ei löydy metsästäjiä eikä lähikaupasta löydy hirvenlihaa, käy nautakin oikein hyvin.
Kermainen kastike ja bataattimussi nostavat perinteisetkin pullat uudelle tasolle.
- 500 g (hirven)jauhelihaa
- 1 kananmuna
- suolaa + mustapippuria
- tuoretta meiramia
- loraus kermaa
- riistafondia
Sekoita fondia lukuunottama kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Pyörittele tasaisiksi palleroiksi leivinpaperilla vuoratulle uunin pellille.
Täydennä pullasudilla jokaisen lihapullan päälle kevyesti levitetyllä riistafondilla.
Paista 200C asteisessa uunissa noin 12-15 minuutin ajan, kunnes pullat ovat juuri ja juuri kypsiä ja päältä kauniin karamellisoituneita.
Sipuli-pekonikastike
- 3-4 puna- tai shalottisipulia
- 1/2 pkt pekonia
- loraus balsamiviinietikkaa
- sokeria
- suolaa + pippuria
- loraus punaviiniä
- 1-1,5 dl kuohukermaa
- 1 rkl riistafondia
Pilko pekonit ja sipuli pieneksi.
Paista ensin pekonit rapsakoiksi ja nappaa sitten pois pannulta.
Kuullota sipuleita pekonin rasvassa miedolla lämmöllä ja lisää balsamiviinietikka, sokeri, suola sekä pippuri.
Anna sipulin karamellisoitua vähintään 20 minuuttia ja lisää pekonit.
Lisää loraus punaviiniä, kerma sekä fondi ja anna kastikkeen tekeytyä ja saeta miedolla lämmöllä.
Tarkista maut ja nauti lihapullien tai esim. filepihvien kera.
Bataattimuussi
- 1 iso bataatti
- 4 perunaa
- maitoa+kermaa
- voita
- suolaa
Keitä bataatti ja perunat suolaisessa vedessä kypsiksi.
Ota talteen hieman keitinvettä ja muussaa tasaiseksi.
Pehmennä kermalla tai maidolla ja mausta voilla sekä suolalla.
Nauti lihapullien ja kermakastikkeen kera.
Ystävänpäivän illallisen täydentää puolukkahillo sekä punaviini !
Hyvää Kaikkien sydänten päivää !