79th Day of Autumn

Suussa sulava yön yli -possu

20150314-DSC05486.jpg

Pitkän aristelun jälkeen uskaltauduin vihdoin viime viikonloppuna pulled pork-projektin pariin.
Täysin uuden kokeileminen palkitsi ja yllätti niin itseni, possua yleensä välttelevän ja pihviä viikonloppuruokana suosivan, kuin myös maistelijat. 
Pienellä rahalla sai aikaan valtavan määrän ruokaa ja possulla tuli herkuteltua niin hampurilaisten kuin tortilloidenkin seurana sekä sellaisenaan juuri uunista tulleena ! Myös itse lihan vaatima huomio tekovaiheessa oli hämmästyttävän vähäistä. 

20150314-DSC05493.jpg

Yön yli possu – pulled pork 

  • 1,5 kg possun kassleria
  • suolaa + savupaprikamaustetta + srirachaa
  • 1 iso  tai 2-3 pientä sipulia
  • 1 paprika
  • 1/2 – 1 chili
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 33 cl coca-colaa
  • 33 cl olutta
  • 1 prk tomaattipuretta
  • 2 rkl srirachaa
  • 2 rkl calvadosta
  • 1/2 dl tummaa siirappia
  • 1/2 dl paksua soijaa
  • 4-5 dl vettä tai lihalientä 

Ota possu huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista ja hiero joka puolelle suolaa, savupaprikaa sekä srirachaa. 
Anna possun maustua ja uunin lämmetä 100 asteeseen. 
Pilko kannellisen uunivuoan pohjalle sipulit, chili sekä paprika.
Mittaa mausteliemen ainesosat vettä tai lihalientä lukuunottamatta vuokaan, sekoita keskenään ja lisää maustettu possu rasvakerros ylöspäin. 
Lisää vielä vettä tai lihalientä niin, että possu peittyy nesteellä ja nosta 100C asteiseen uuniin.
Anna possun kypsyä rauhassa kannen alla uunissa ainakin yön yli.
Suussa sulavan mureaa saimme aikaan, kun possu sai olla 12 tuntia 100 asteessa ja vielä muutaman tunnin jälkilämmöllä.
Valmis possu kelluu ja hajoaa palasiksi jo vuoasta nostettaessa .

Nosta possu ulos uunivuoasta, poista sulamatta jäänyt rasva pinnalta, anna jäähtyä ja revi palasiksi.

Nautiskele seuraavien reseptien tortilloiden tai hampurilaisten kera, sellaisenaan leivän päällä raikkaan omenan kera tai vaikkapa pastakastikkeen joukossa ! 

20150314-DSC05490.jpg

koti ruoka-ja-juoma