83rd Day of Autumn

Lämpimät pinaatti-herkkuleivät aamuun tai iltaan

20150418-DSC07050.jpg

Aurinkoinen, mukava ja kiireinen viikko takana. Onneksi näillä leivillä herkuttelulle on riittänyt aika kahdesti !
Parissa kymmenessä minuutissa valmistuvat leivät koostuvat brunssin klassikkomauista, mutta ovat tässä reseptissä päässeet uuteen muotoon. 
Tunnin päästä alkaviin vaalivalvojaisiin (sekä ensi viikonlopun brunssipöytään) herkullisin ehdokas tulee tässä: 

20150418-DSC07030-2.jpg

Pinaatti-herkkuleivät 

  • kuusi  viipaletta jyväleipää
  • 150 g (pakaste)lehtipinaattia
  • voita
  • loraus kermaa
  • suolaa
  • fetaa ja / tai savulohta
  • kolme kananmunaa
  • juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 200C asteeseen.
Aloita pinaatin valmistuskesta. Sulata voi kattilassa ja lisää pinaatit.
Paista kunnes tuoreista lehdistä on neste haihtunut tai pakastepinaatit ovat sulaneet. Lisää loraus kermaa ja suolaa ja anna hautua hetken aikaa.
Sulata toisessa pannussa nokare voita ja paahda pohjaleipiä molemmilta puolilta hieman. 
Tee sitten piparkakkumuoteilla reiät toisiin leipiin ja paahda toiselta puolen pannulla.
Lisää hieman voita ja käännä leivät ja riko samalla jokaisen leivän sisään yksi kananmuna. 
Paista hetki ja kokoa leivät.
Levitä kokonaisten leipäsiivujen päälle pinaattiseosta sekä fetaa tai savulohta.
Nosta sitten varovasti munaleipä sunny side up päälle. 
Raasta päälle reilusti juustoa ja nosta uunin ylätasolle noin 5 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut.

Nauti aamiaisherkkuna tai iltapalana :) 

20150418-DSC07034.jpg

20150418-DSC07043.jpg

20150418-DSC07049.jpg

 

20150418-DSC07051.jpg

20150418-DSC07042.jpg

20150418-DSC07038.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.