4th Day of Autumn

kuva (24).JPG

kuva (35).JPG

kuva (36).JPG

Joskus yksinkertaisuus on valttia. Tämä syksyn kylmien aamujen herkullinen puuro syntyy yksinkertaisista ja laadukkaista raaka-aineista sekä kiireettömästä otteesta. Se vie kielen mennessään. Unohda siis kaikki erikoistuotteet ja anna itsellesi muutama ylimääräinen minuutti aikaa kunnon aamiaisen valmistamiseen. Se kannattaa, sillä monet hyvät päivät alkavat aamusta. 🙂

 

Herkkupuuro

 

1 l täysmaitoa

4 dl hitaasti kypsytettäviä eli isoja kaurahiutaleita

suolaa

voita (tarjoiluun)

 

Kiehauta maito varovasti liedellä, sillä se juoksettuu ja palaa pohjaan helposti. Kun maito kiehuu hiljalleen, lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää joukkoon myös hyppysellinen suolaa. Anna kaurahiutaleiden porista mahdollisimman alhaisella lämmöllä kannen alla vähän väliä sekoittaen noin 20 minuuttia. Jos puuro uhkaa keittyä liian sakeaksi, lisää loraus maitoa tai vettä joukkoon.

 

Kun puuro on ollut liedellä 20 minuuttia, ota puuro pois liedeltä ja tarkista suolan määrä. Lisää suolaa tarvittaessa ja anna puuron vielä vetäytyä kannen alla (pois liedeltä) itsekseen noin 5 minuuttia. Kun puuro on vetäytynyt, voit heittää puuron joukkoon vielä muutaman voinokareen juuri ennen tarjoilua.

 

Nauti haluamallasi tavalla esimerkiksi voin ja sokerin kanssa. Uunissa paahdetut kanelisokeriomenat sopivat puuroon myös oikein mainiosti. Jos haluat varioida puuroa, voit tehdä sen helposti lisäämällä kaurahiutaleiden joukkoon esimerkiksi teelusikallisen vaniljasokeria, kanelia tai vaikka kardemummaa. Tee, miten parhaaksi näet. Se on sinun aamusi.  

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.