84th Day of Autumn

Keväinen ankanrinta bataatti-pinaattisalaatilla

20150421-11096762_10202709300933721_845691371_n.jpg

Alkaneen kevään ja takatalvien selättämisen kunniaksi värikäs ankka-annos, joka sopisi mainiosti vaikka lähestyvän äitienpäivän pääruoaksi.
Ainakin minun äidilleni maistuisi varmasti pinnalta rapea, sisältä medium ankanrinta bataattisalaatin sekä karamellisoidun sipulin kera. 
Tumman oluen tilalle vaihtunee toukokuun toisena sunnuntaina marjainen Pinot Noir.

Värikäs bataattisalaatti maistuu viilenneenäkin ja sopii esimerkiksi lähestyvän Vapun picnic-koriin!

20150421-11087014_10202709300773717_541994339_o.jpg

Ankanrinta

  • yksi ankan rintafile / kaksi-kolme ruokailijaa
  • suolaa 
  • mustapippuria

Nosta ankka huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa.
Tee veitsellä rasvapuoleen ristikko ja mausta molemmin puolin reilusti suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. 
Nosta ankka kylmälle pannulle ja rauhallisesti lämmittäen sulata ankanrasva ja ruskista sitten molemmin puolin kauniiksi.
Ota rasva talteen ja nosta ankanfile uuniin noin 4-8 minuutiksi.
Ankka jatkaa kypsymistään vielä uunin jälkeen ja maistuu parhaalta roseena.
Anna vetäytyä hetki pöydällä ja siivuta paloiksi. 

20150421-11137725_10202709300893720_199607377_o.jpg

Bataatti-fetasalaatti (kahdelle) 

Bataatti-pinaattisalaatti tuo väriä keväiseen annokseen ja sopii myös sellaisenaan lounassalaatiksi tai kanan kera hieman arkisempiinkin tunnelmiin. Salaatti toimii niin kuumana kuin kylmänäkin :) 

  • yksi pieni bataatti
  • rasia baby-pinaattia
  • (ankan rasvaa / oliiviöljyä)
  • pinjansiemeniä
  • fetajuustoa
  • suolaa + mustapippuria

Kuori ja kuutioi bataatti ja kypsennä uunissa 200 C asteessa noin puolen tunnin ajan, kunnes pehmennyt.
Juuri ennen tarjoilua haihduta pinaattien nesteet kattilassa oliiviöljyssä tai ankan rasvassa.
Lisää joukkoon bataatit ja anna lämmetä rasvassa. 
Paahda pinjansiemenet ja lisää ne seokseen. 
Murenna feta ja mausta salaatti suolalla, pippurilla sekä tuoreilla yrteillä !

Karamellisoidut sipulit

Suolainen ankkan kaipaa seurakseen makeutta, jota bataatin lisäksi tarjoaa suussa sulavat sipulit.

  • 3-4 shalottisipulia
  • oliiviöljyä
  • balsamico-viinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • (loraus punaviiniä)
  • suolaamustapippuria
  • tuoretta timjamia

Kuullota pilkotut sipulit oliiviöljyssä ja lisää balsamico, sokeri (sekä punaviini).
Anna hautua rauhassa 25 minuutin ajan, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja pehmenneet.
Mausta suolalla, pippurilla sekä tuorella timjamilla ja nauti ankan sekä bataatti-salaatin kera.

20150421-11139840_10202709300853719_1281360700_n.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma