85th Day of Autumn

Rapu-kakkuset eli crab cakes

20150502-DSC05607.jpg

90-luku on kuulemma tämän kesän juttu.

Samalla kun vaatekaappiin on hiipinyt jotain vaaleanliilaa, kenkiin yllättäviä korkoja, kavereideni puseroiden helmat lyhentyneet, on myös lautaselleni päätynyt jotakin kultaisesta 90-luvusta ja amerikkalaisista teinileffoista muistuttavaa, rapsakan herkullisia rapukakkuja. 

Nautimme kakkusista kahdella tapaa. Ensin perinteisemmin alkuruokana creme fraichen kera ja sitten vielä suosikkilisäkkeen, parsakaali-pähkinänuudeleiden kanssa. Molempi parempi sanoisin 😉   20150502-DSC05622.jpg 

Rapukakut (kahdelle pääruoaksi tai neljälle alkuruoaksi)

  • 200 g ravunlihaa
  • puolikas chili
  • yksi valkosipulin kynsi
  • yksi shalottisipuli
  • 2 rkl creme fraichea
  • 1 rkl kookosmaidon kiinteää osaa 
  • 1 rkl chili-majoneesia
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • puolikkaan limen mehu + raastettua kuorta
  • tuoretta korianteria
  • suolaa + mustapippuria
  • korppujauhoja + voi-öljyseosta paistamiseen

Sulata ja pilko ravut pieniksi. 
Pilko sipulit ja chilit ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. 
Anna taikinan turvota noin puolen tunnin ajan jääkaapissa. 
Kostuta kädet kylmällä vedellä ja pyörittele taikinasta rapupihvejä ja kääntele korppujauhoissa kauttaaltaan. 
Paista voin ja öljyn seoksessa molemmilta puolilta rapeiksi ja kullankeltaisiksi. 

20150502-DSC05610.jpg

Maapähkinävoi-parsakaalinuudelit

Parsakaalin ja pähkinävoin seos on ollut vuoden suosikkejani. Lisää ruokaisuutta annokseen saa helposti lisäämällä täysjyvänuudeleita. Toimii niin kylmänä kuin kuumanakin, vaikka lounassalaattina kanalla tai ravuilla höystettynä. 

  • 1 parsakaali
  • täysjyvänuudeleita
  • puolikas chili
  • valkosipulin kynsi
  • kaksi shalottisipulia
  • kaksi rkl soijaa
  • yksi rkl maapähkinävoita
  • tuoreen limen mehua

​Höyrytä tai keitä pilkottua parsakaali suolatussa vedessä al denteksi, kunnes nuput ovat saaneet kauniin vihreän värin. 
Kuullota sipulit sekä chili öljyssä ja lisää parsakaalit. Laita samalla nuudelit kiehumaan parsakaalien keitinveteen.
Mausta vihannesseos soijalla ja hauduta hetken aikaa. 
Lisää kypsät nuudelit ja maapähkinävoi ja anna pähkinävoin sulaa kastikkeeksi.
Nosta kulhoon ja täydennä tuoreen limen mehulla. 

Rapukakku-dippi 

  • creme fraichea
  • srirachaa ja/tai chili-majoneesia
  • korianteria
  • limen mehua

​Sekoita maun mukaan ja nauti kakkusten sekä keväisen Rieslingin kera !

20150502-DSC05613.jpg

20150502-DSC05620.jpg

ruokaa.gif

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma