86th Day of Autumn
Kappelileipä koti-kodin tapaan
Kenties parasta kevään pitkissä viikonlopuissa, pääsiäisessä, vapussa sekä helatorstaissa, on vanhempien luo palaaminen ja siellä herkuttelu. Vaikka syön melkoisen herkullisesti yksin opiskelijaelämää viettäessänikin, on äidin ja isin luona ruoka- (sekä juoma-) tarjoilu ihan omalla tasollaan.
Parmesanilla ja jauhoilla leivitetyt ahvenfileet kuuluvat suosikkiruokiimme. Pääsiäisenä ne näyttivät erityisen kauniilta ja maistuivat erityisen hyvältä, lounaalla shampanjan kera.
- tuoreita ahvenfileitä
- tuoreen sitruunan mehu
- vehnä/korppu/pankojauhoja
- parmesan-juustoa
- voita paistamiseen
- tuoretta parsaa
- Hollandeise-kastiketta
- Maalahden limppua
Keitä parsat suolatussa vedessä al denteksi, valmista Hollandaise-kastike ja paahda Maalahden limppu-viipaleet rapeiksi.
Juuri ennen tarjoilua pyörittele ahvenet ensin sitruunan mehussa ja sitten jauho-parmesanraasteseoksessa ja paista kuumalla pannulla voissa kullan ruskeiksi.
Nautiskele kevään kunniaksi kuohuvan kera 🙂