86th Day of Autumn

Kappelileipä koti-kodin tapaan 

20150428-11180020_10152946427114983_158965219_n.jpg

Kenties parasta kevään pitkissä viikonlopuissa, pääsiäisessä, vapussa sekä helatorstaissa, on vanhempien luo palaaminen ja siellä herkuttelu. Vaikka syön melkoisen herkullisesti yksin opiskelijaelämää viettäessänikin, on äidin ja isin luona ruoka- (sekä juoma-) tarjoilu ihan omalla tasollaan.

Parmesanilla ja jauhoilla leivitetyt ahvenfileet kuuluvat suosikkiruokiimme. Pääsiäisenä ne näyttivät erityisen kauniilta ja maistuivat erityisen hyvältä, lounaalla shampanjan kera. 

  • tuoreita ahvenfileitä
  • tuoreen sitruunan mehu
  • vehnä/korppu/pankojauhoja
  • parmesan-juustoa
  • voita paistamiseen
  • tuoretta parsaa
  • Hollandeise-kastiketta
  • Maalahden limppua

Keitä parsat suolatussa vedessä al denteksi, valmista Hollandaise-kastike ja paahda Maalahden limppu-viipaleet rapeiksi. 
Juuri ennen tarjoilua pyörittele ahvenet ensin sitruunan mehussa ja sitten jauho-parmesanraasteseoksessa ja paista kuumalla pannulla voissa kullan ruskeiksi. 

Nautiskele kevään kunniaksi kuohuvan kera 🙂 ​ 

skumppa collage.png

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.