87th Day of Autumn

Äitienpäivän vihreä risotto 

20150510-DSC07076.jpg

Äitienpäivän kunniaksi äiti pyysi keväistä parsarisottoa. Viime kevään parsaresepteistäni puuttui se jokin erityinen. Tänä vuonna luulen, että se on vihdoin löytynyt. Tuoreilla yrteillä maustettu parsamousse luo ihanan värin lisäksi keväistä makua. Eat your greens!  

Parsarisotto vihreällä parsamoussella neljälle

  • Parsamousse
  • 250 g tuoretta vihreää parsaa
  • puntti lehti-persiljaa
  • 1/3 puntti basilikaa
  • paahdettua valkosipulia
  • loraus kermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa + mustapippuria

​Valmistele ensin parsamousse. Kuori ja pilko parsat ja keitä lähes kypsiksi hyvin suolatussa vedessä. 
Aja sauvasekoittimella kaikki ainekset sekaisin ja lisää kermaa ja mausteita maun mukaan. 

20150510-DSC07074.jpg

  • Parsarisotto
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 shalottisipulia
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientä ( parsojen keitinvesi + kasvisfondi + yrtit ) 
  • 2 rkl mascarponea
  • 1/2 sitruunan mehu
  • annos parsamoussea  
  • parmesania 

Kuullota sipulit öljy-voiseoksessa isossa wokkipannussa tai kattilassa.
Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää tarvittaessa öljyä tai voita.
Mittaa valkoviini riisin ja sipulien joukkoon ja anna kiehua pois sekoitellen.

Ala lisäämään kiehuvan kuumaa kasvislientä pikkuhiljaa kahvallista mukia apua käyttäen. 
Anna aina edellisen liemierän imeytyä, ennen seuraavan lisäämistä.
Sekoittele koko ajan risottomaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. 
Anna risoton kiehua rauhassa noin 15-18 minuuttia, lientä säännöllisesti lisäten ja kypsyyttä testaillen.

Kun risotto on lähes kypsää, al dente, lisää mascarpone, parsamousse, sitruunamehu sekä parmesan. 

Tarkista maut ja mausta suolalla ja pippurilla.

Täydennä halkaistuilla, keitetyillä parsoilla ja nautiskele kevään ja äitien kunniaksi :) 

20150510-DSC07080.jpg

20150510-DSC07081.jpg20150510-DSC07075.jpg

20150510-DSC07083.jpg

20150510-DSC07078.jpg

koti ruoka-ja-juoma