90th Day of Autumn

Sateisen picnicin parhaat eväät 

20150522-DSC07140-3.jpg

Sateisten päivien pelastus on katettu terassi ja siellä vietetyt mini-picnicit.
Suosikkievääni aurinkoiselle tai sateiselle picnicille ovat nämä leivät.
Mehukkaat kanafileet ja pehmoiseksi paistettu munakoiso yhdistettynä öljyiseen pestoon muodostavat ihanan yhdistelmän, jonka vain maku paranee folioon käärittynä ulkoilmassa nautittuna.  

20150522-DSC07142.jpg

  • Alku-sämpylöitä 
  •  
  • 500 g kanan sisäfileitä 
  • suolaa + pippuria + currya + savupaprikaa
  • 1/3 makeaa chilikastiketta
  • 1/3 makeaa, paksua soijaa
  • 1/3 oliiviöljyä
  • + teriyaki-kastiketta
  •  
  • 1 iso munakoiso
  • suolaa + oliiviöljyä 
  •  
  • pestoa
  •  
  • aurinkokuivattuja tomaatteja + pinjansiemeniä + fetaa + puna/kesäsipulia

20150522-DSC07129.jpg

Marinoi kanat hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Mausta kanat ensin kuivamaustein ja sekoita soija, öljy sekä chilikastike paksuksi seokseksi.
Kääntele marinadi kanojen joukkoon ja anna tekeytyä vähintään tunteja jääkaapissa.

Itketä paksuhkot munakoisoviipaleita runsaassa suolassa vähintään 15 minuutin ajan.

Lämmitä uuni 200 C asteeseen tai grilli kuumaksi.

Sivele marinoituneiden kanojen päälle teriyakia kauniin paistopinnan aikaansaamiseksi
Pyyhi munakoisot suolasta ja sivele oliiviöljyllä. 

Paista kanoja uunissa 15 minuutin ajan tai grillissä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
Paista myös munakoisot kypsiksi ja pehmeiksi (uunissa 30 min tai grillissä noin 5 min puoli).

20150522-DSC07144-2.jpg

Sivele paahdettujen Alku-sämpylöiden (joiden hieman makea maku sopii parhaiten tähän reseptiin) pintaan pestoa ja kokoa hampurilaiset valmiiksi picnicille. 

Nauti herkku-limun tai ihanan italialaisen Peroni-oluen sekä artesaanisipsien kera ulkoilmassa ! 

20150522-DSC07139.jpg

20150522-DSC07143.jpg

20150522-DSC07145.jpg

20150522-DSC07144.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.