91st Day of Autumn

Negroni-viikko – vähän myöhässä 

20150607-DSC05731.jpg

Tämän kesän tärkeimpänä tavoitteena on gradun valmistelun, työn etsimisen sekä henkisen kasvun lisäksi vanhoihin klassikko-cocktaileihin syventyminen. Oman, sekä isäni työn ansiosta kotoamme löytyy lähes täydellisesti varusteltu baarikaappi bittereineen, angosturineen sekä absinttilusikoineen. Vanhoissa klassikoissa maistuu usein korostuneesti katkerot, alkoholipitoisuus on melko korkea ja ne toimivat erinomaisesti ruokahalun herättäjinä.

20150607-DSC05732.jpg

Klassikko-cocktail sarja alkaa Negroneista, viime viikolla vietetyn kansainvälisen Negroni-viikon kunniaksi ! Turussa ravintolat olivat näkyvästi mukana maailman laajuisessa tempauksessa, jossa 1 € rahaa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen jokaisesta Negronista. Valitettavasti tempaus ei juurikaan näkynyt Helsingin katukuvassa. Muutenkin Turun ravintolakulttuuri on enemmän mieleeni, Blancon brunssi, DiTrevin kasvispizza sekä shampanjatarjoukset, Sergio´s, jokilaivat sekä vielä testaamaton Kaskis saavat varaamaan Onnibusin 2 euron lippuja kerta toisensa jälkeen.

Helsingin kotibaarissa sai kuitenkin tyydytettyä Negronin nälän paremmin kuin hyvin ja tippirahat lahjoitimme hyväntekeväisyyteen.

20150607-DSC05730-2.jpg

Negroni 

  • 2 cl Camparia
  • 2 cl Vermouthia (Cinzano Rosso)
  • 2 cl giniä 

​Mittaa ainesosat viilennettyyn on the rocks – lasiin ja pyöräytä lusikalla sekaisin.
Koristele appelsiinin kuorella. 
Nauti !  

20150607-DSC05740.jpg

koti ruoka-ja-juoma