93rd Day of Autumn
Kesän virkistävin lounassalaatti
Ihanat purkkisalaatit ovat vilisseet Instagramissa jo pidemmän aikaa.
Oma suosikkisalaattini alkavaan kesään muodostuu jääkaapin tähteistä, ilman lainkaan ylimääräistä tiskiä.
Salaatinkastike sekoitetaan purkin pohjalle, päälle ladotaan täytteet balsamicon kanssa viihtyvistä tomaateista ja sipuleista kohti kuivempia ainesosia.
Salaatin voi tehdä etukäteen jääkaappiin odottamaan aurinkoista lounastuntia ja kääntää lautaselle.
Ensimmäisessä purkkisalaatissa luotin perinteisiin makuihin, öljy-balsamico-salaatinkastikkeeseen, itsetehtyihin krutonkeihin sekä kanaan ja avocadoon. Ensi kerralla ajattelin korvata salaatinkastikkeen tomaattisalsalla tai pico de gallolla, lisätä hieman tulisuutta chilin muodossa ja täydentää purkin rapeilla nachoilla TexMex-tyyliin 🙂
Up and over kanasalaatti
- 1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja + öljyä
- 1 rkl balsami-viinietikkaa
- 1/4-1/2 sitruunan mehu
- suolaa + mustapippuria + sokeria
- kanansisäfileitä (resepti esim. täällä)
- tomaattia, sipulia, kurkkua, avocadoa maun mukaan
- kuivahtanutta leipää
- öljyä
- suolaa + valkosipulia + yrttejä
Valmistele kana ensin maun mukaan (edellisen päivän tähteet sopivan reseptiin paremmin kuin hyvin).
Kuutioi kuivahtanut leipä ja paista öljyn sekä valkosipulin kanssa rapeiksi krutongeiksi.
Mittaa lasisen purkin pohjalle salaatinkastikkeen aineet, sekoita ja tarkista maku.
Pilko kanat ja kasvikset pieniksi kuutioiksi tai siivuiksi.
Lisää purkkiin ainesosia saatavuuden sekä maun mukaan; ensin kastike, sitten tomaatit ja sipulit, jotka marinoituvat ihanasti kastikkeessa, sitten avocado, salaatti, kurkku, kana sekä viimeiseksi rapeuden säilyttämiseksi krutongit.
Säilytä purkki jääkaapissa ja nauti lounashetken piristykseksi !