116th Day of Autumn – Thaimaalainen kanakeitto

Thaimaalainen kanakeitto 

DSC07040.jpg

Ajoitus Tamarin-ravintoloiden Tamarinhetki-kilpailulle ei olisi voinut olla parempi. 
Viikon flunssailun jälkeen mikään ei maistu paremmalta kuin tulinen kanakeitto, kookosmaitosydämellä ja vahvoilla mausteilla piristettynä. 
Pimeän talven keskellä taas mikään ei olisi mukavampaa kuin matka Bangokiin, opettelemaan uusia lämmittäviä reseptejä kokkikoulussa ja herkuttelemaan metropolin katukeittiöissä. 
Valmistin liemen hiljaa hauduttamalla, aineksista, jotka löytyivät lähikaupasta. 
Paistoin sienet ja kanat erillisessä pannussa, asettelin kulhon pohjalle ja kaadoin höyryävän liemen tarjoiltaessa. 
Koristelin annoksen vielä raakakakuista tutulla kuorrutuksella, vatkatulla kookosmaidolla, cashew-pähkinöillä, limeteillä sekä reilulla puskalla korianteria

DSC08242.jpg

Chili-kookosliemi (neljälle)

  • rkl sesamöljyä + rkl paistoöljyä 
  • 3 pientä sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tulinen chili
  • pala inkivääriä
  • pätkä purjoa tai kaksi kesäsipulia
  • 1 iso, punainen paprika
  • kookosmaitopurkin nestemäinen osa
  • 8 dl kasvis/kanalientä
  • yhden limen mehu ja raastettua kuorta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl soijaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl sriracha-kastiketta
  • pieni prk tomaattipuretta
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 2 tl vahvaa currya / currytahnaa

Pilko sipulit, paprikat ja inkivääri pieneksi. 
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sitten chilit, purjo, paprika sekä inkivääri. Pyörittele öljyssä ja kuullota. 
Lisää sitten loput ainekset ja kiehauta kovalla lämmöllä. 
Vähennä lämpöä ja anna hautua vähintään 35 minuutin ajan. 

DSC07061.jpg

Curry-kana

Kana sopii reseptiin hyvin, mutta sen voi korvata esimerkiksi tofulla tai jättikatkaravuilla. 
Tofu kannattaa maustaa vahvemmin, katkaravuille taas riittää pelkkä valkosipulin, limetin sekä soijan seura. 

  • 150 g herkkusieniä
  • 400 g kanan fileitä
  • suolaa + pippuria + vahvaa currya / currytahnaa 
  • sesamöljyä + chilikastiketta + hunajaa + vaaleaa soijaa

Mausta kana suolalla, pippurilla sekä currylla. 
Paloittele kana suupaloiksi ja sekoita marinadi sesamöljystä sekä kastikkeista. 
Kaada marinadi kanojen päälle ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan. 

Viipaloi herkkusienet ja paista nopeasti sesamiöljyssä. 
Nosta sienet pois pannulta ja paista kana kuumalla pannulla kypsäksi. 

Kokoaminen

  • chili-kookoslientä
  • kanaa + herkkusieniä 
  • kookosmaidon kiinteä osa
  • limettejä + tuoretta chiliä + korianteria

Vatkaa jääkaappikylmä kookosmaidon kiinteä osa kovaksi vaahdoksi.
Kokoa kulhon pohjalle kanaa ja herkkusieniä. 
Kauho päälle höyryävää lientä, sipuleita sekä chilejä. 
Muotoile liemen päälle vaahdotetusta kookosmaidosta pieni pallero. 
Lisää vielä viipaloituja chilejä, muutama limelohko sekä runsaasti korianteria. 

Nauti välittömästi 🙂 

DSC07041 (1).jpg

PS. Osallistun tällä postauksella Tamarin-ravintoloiden Tamarinhetki-kilpailuun, jossa voittajalle on luvassa matka Thaimaaseen, iiks!
Kilpailuun on mahdollista osallistua sunnuntaihin 10.1. saakka, parempi myöhään kuin milloinkaan 🙂
Kisaan voi osallistua blogipostauksella tai Instagramin kautta merkitsemällä kuvaan #tamarinhetki sekä @tamarinravintolat !!DSC07065.jpg

Koti Ruoka ja juoma

115th Day of Autumn – Pulled pork – aamiainen

Pulled pork -aamiainen

20151129-DSC08125.jpg

Pulled pork on kuulunut herkkuhetkiini viime keväästä asti, kun viimein uskaltauduin keittämään herkullisen liemen kauniissa, punaisessa Sarpaneva-padassani ja hauduttamaan possun niskaa yön yli. 
Annoksesta tulee melko iso ja täyttävä, joten tässä herkullinen vinkki viilenneelle possulle seuraavaksi aamuksi. 
Possu viihtyy erityisen hyvin tulisten ja makeiden makujen kera, joten se saa seuraansa pehmeää Philadelphia-juustoa, tiukkaa Sriracha-kastiketta sekä suloisesti karamellisoituneita omenoita.
Täydellinen sunnuntai-aamun pelastaja. 

20151129-DSC08136.jpg

Nyhtöpossu-leipäset

  • jäähtynyttä pulled porkia
  • tummaa täysjyväleipää
  • philadelphia-juustoa
  • sriracha-kastiketta
  • omena + nokare voita + rkl sokeria
  • tuoretta korianteria 

Viipaloi omena ohuiksi siipaleiksi. 
Sulata voi pannussa ja sulata sokeri siinä. Paista omenat pehmeiksi voi-sokeriseoksessa. 
Paahda leivät ja levitä tuorejuustoa paksu kerros. 
Kokoa päälle possu, maun mukaan srirachaa, kuumia karamelliomenoita sekä korianteria.

Nauti kuuman kahvin ja tuoreen mehun kera 🙂 

20151129-DSC08128.jpg

Koti Ruoka ja juoma