112th Day of Autumn – Ihanat sieni-bruschetat

Ihanat sieni-bruschetat

20151010-DSC07983.jpg

Pohtiessamme itsenäisyyspäivän illanviettoa mieleeni tuli nämä kotimaisisita sienistä valmistetut herkkupalat.
Makumaailma on kokonaisuudessaan maanläheinen, sienien lisäksi leivän päälle kootaan karamellisoitua sipulia sekä suosikkijuustoa.
Bruschetat on herkullinen tapa käyttää niin sienimetsän arteet kuin myös kuivahtaneet leivän- ja juustonkin kannikat. 

Sieni-bruschetat karamellisoiduilla sipuleilla

  • hyvää rapeakuorista leipää
  • loraus öljyä
  • valkosipulin kynsi
  • 4-5 pientä sipulia
  • balsamicoa + suolaa + pippuria + sokeria + kuivattuja yrttejä
  • 1 litra suppilovahveroita / kanttarelleja / muita mieluisia sieniä
  • (loraus kermaa) 
  • pala juustoa, esim. brietä, vuohenjuustoa tai raastettua parmesania 
  • timjamia 

Silppua sipulit pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla.
Lisää loraus balsamicoa sekä mausteet ja anna karamellisoitua noin 20 minuutin ajan. 
Lämmitä samalla uuni 200C-asteeseen ja siivuta leipä. 
Lisää karamellisoituneiden sipuleiden joukkoon puhdistetut ja hieman pilkotut sienet. 
Pyörittele seosta pannulla, kunnes sienistä on haihtunut neste, maista ja lisää tarvittaessa loraus kermaa sekä mausteita. 
Paahda leipiä hetken aikaa uunissa sellaisenaan ja kokoa sitten sieni-sipulisekoitus tasaisesti leipien päälle. 
Raasta päälle parmesania tai leikkaa reilut siivut brietä / vuohenjuustoa tai muuta juustoa jokaisen leivän päälle. 
Paista 200 C-asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia kunnes juusto on sulanut, koristele tuoreella timjamilla ja nautiskele alkupaloina 🙂 

20151010-DSC07986.jpg

Koti Ruoka ja juoma

111th Day of Autumn – Lime-rapusalaatti

#throwbackthursday : Kesän ihanin lime-rapusalaatti 

20150928-20150927-12041376_10203568476892583_1225260112_o.jpg

Tässä resepti, joka varmasti vie mielen syksyn lyhyistä ja harmaista päivistä kesään, aurinkoon, kavereihin ja moniin hauskoihin illanviettoihin!
Kuvatkin ovat kesältä ja hyppäsivät kuva-arkistoista piristämään juuri sopivasti pitkää graduviikkoa. 

20150927-12060012_10203568476972585_1064934671_o-2.jpg

Rapusalaatti limekastikkeella (kahdelle)

  • rucolaa + babypinaattia + lollo rossoa 
  • tuoreita mansikoita
  • yksi avocado 
  • yksi kesäsipuli varsineen
  • puolikas paketti fetaa
  • kourallinen cashew pähkinöitä paahdettuna
  • 12 jättikatkarapua paistettuna valkosipulin, puolikkaan limen mehun, seesamiöljyn, vaalean soijan sekä makean chilikastikkeen kera

rapurallaa.png

  • kastikkeeseen : 
  • 1,5 limetin mehu 
  • 2 rkl oliivi / seesamiöljyä 
  • loraus hunajaa
  • suolaa + pippuria + tuoretta korianteria 

Sulata jättikatkaravut jääkaapissa yön yli tai nopeammin juoksevan, jääkylmän veden alla.
Tee salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. 
Kuumenna pannu ja paahda cashew-pähkinät kauniin värisiksi. 
Paista jättikatkaravut sekä muutama valkosipulin kynsi, limemehusta, seesamiöljystä, vaaleasta soijasta sekä makeasta chilikastikkeessa sekoitetun marinadin kera. 
Pilko vihannekset ja mansikat ja murenna feta.
Sekoita salaattipohja ja lisää täytteet. Säästä osa koristeiksi. 
Mausta salaatinkastikkeella ja koristele pinta nätiksi. 

Tarjoile esim. Stockmannin Rustical-kierreleivän ja tuorejuuston sekä rieslingin tai kuohuvan kera !   

20150928-20150927-12041225_10203568476692578_1308403744_o.jpg

20150928-20150927-12059646_10203568476612576_300391960_o.jpg

Koti Ruoka ja juoma