106th Day of Autumn

15 minuutin hienostunut savu-lohipasta

20150927-12041165_10203568511213441_548024603_o.jpg

Suosikkipastani arkeen tai viikonloppuiltaan.
Viime perjantaina yhdistettynä yhteen suosikkiviineistäni, ihanaan Joseph Mellotin Sancerren roséseen.  
Sekä pasta, viini että ruusut tietenkin lempisävyssäni, hennon korallinpunaisessa. 

20150927-12050921_10203568511333444_2073027849_o.jpg

15 minuutin lohipasta

  • 200 g kuviopastaa
  • 250 g savulohta
  • nokare voita 
  • 2 pientä puna- tai shalottisipulia
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria
  • ruohosipulia
  • parmesania 

Laita pasta kiehumaan runsaasti suolattuun, kiehuvaan veteen.

Pilko sipuli pieneksi silpuksi. 
Kuumenna pannulla voi ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. 
Keitä toisessa kattilassa pasta suolaisessa vedessä. 
Lisää viini sekä sokeri sipuleiden joukkoon ja anna hautua hetki. 
Lisää lämminsavustettu (myös kylmäsavu/loimulohi käy!) lohi ja sekoittele joukkoon. 
Lisää kerma sekä sitruunamehu ja anna kiehahtaa. 
Saksi ruohosipulia ja rouhi mustapippuria joukkoon. 
Tarkista maku ja sekoita al dente keitetyn pastan joukkoon. 

Herkuttele heti kastikkeeseen käytetyn viinin kera ! 

20150927-12041660_10203568511093438_855471817_o.jpg

20150927-12055068_10203568511253442_655775916_o (1).jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

105th Day of Autumn

Leipämuna 2.0.

20150927-12059870_10203568497293093_1928573138_o.jpg

Kevään ehdoton suosikkiuutuus olivat niin aamuun kuin myöhäiseen iltaankin sopivat Leipämunat pinaatilla ja fetalla
Koska brunssit ovat edelleen parasta viikonlopuissa, testasin suosikeista hieman miehekkäämpää versiota ja kasvissuosikille löytyi kova haastaja. 
Perinteinen BLT – bacon lettuce tomato – leipä täydennettynä ihanalla kananmunalla. 
Unelmien brunssiini sisältyisivät niin nämä pekonilla höystetyt kuin kasvisvaihtoehdotkin, hedelmäsalaatti, kermainen jugurtti sekä tietenkin Pavlova tai porkkanakakku jälkiruoaksi.
Kaverit, varautukaa siis brunssikutsuun vielä tämän syksyn aikana 🙂 

20150927-12025717_10203568497133089_1168991282_o.jpg

Leipämuna 

  • jyväleipää
  • pekonia
  • kermajuustoa
  • tomaattia
  • rucolaa
  • kananmunia 

Laita uuni lämpenemään 200 C-asteeseen. 

Paista kaksi siivua pekonia jokaista leipää kohden rapeaksi pannussa. 
Säästä pekonin rasva ja paista leivät rapeiksi. (Jos teet isommalle porukalla, voi pohjaleivät paahtaa uunissa tai leivänpaahtimessa ja säästää pekoninrasvaa itse kansipalalle:))
Tee piparimuoteilla tai lasilla iso reikä siivuihin ja nosta pannulle. 
Paahda ensin toiselta puolelta, käännä leipä ja riko jokaisen leivän sisään yksi kananmuna. 
Paista muutaman minuutin ajan niin, että kananmuna lähtee irti pannusta, mutta keltuainen on vielä löysä. 
Kokoa pohjaleivän päälle kermaista juustoa, paistetut pekonisiivut, runsaasti rucolaa sekä viipaloitu tomaatti. 
Nosta leipämuna päällimmäiseksi ja nosta kuumaan uuniin 5-8 minuutiksi, kananmunan halutusta kypsyydestä riippuen. 

Nauti kuuman kahvin ja herkkumehun (tai Mimosojen) kera ! 

20150927-12022113_10203568497373095_1848301316_o.jpg

20150927-12025728_10203568497093088_2024851050_o.jpg

20150927-12059966_10203568497333094_652244844_o.jpg

20150927-12037874_10203568497213091_2014559440_o.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma