96th Day of Autumn

Arjen pelastus pasta 

20150615-DSC05804.jpg

Kiireisen arjen ja Italia-ikävän pelastava pasta, joka valmistuu yhtä nopeasti kuin tuorepasta keittyy (2-3 min) !
Kattausta piristävät vanhat Iittalan kerma- ja sokerikot ja pasta saa juhlavan ja kermaisen maun italialaisesta artisokka-pestosta, Salsa Carciofi e Ricottasta, jota löytyy ainakin herkkukaupoista sekä isommista ruokakaupoista. 

20150615-DSC05803.jpg

pikapasta Italian tapaan 

  • paketillinen tuorepastaa
  • artisokka-ricotta-tahnaa 
  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • (italialaista mietoa salamia) 
  • parmesania

Keitä tuorepasta runsaasti suolatussa vedessä al denteksi.
Sekoita joukkoon runsaasti artisokka-ricottapestoa ja koristele paahdetuilla pinjansiemenillä sekä parmesanilla. 

20150615-DSC05800.jpg

minisalaatti Italian tapaan 

  • mini-luumutomaatteja
  • mini-mozzarellapalloja
  • (kesäsipulia) 
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • suolaa + sokeria + mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Pilko mini-tomaatit ja -mozzarellat ja silppua kesäsipuli.
Pyöräytä sekaisin oliiviöljy ja balsamico ja mausta suolalla, pippurilla sekä sokerilla.
Sekoita ainekset ja koristele tuoreella basilikalla. 

Tarjoile minisalaatti alkuruokana tai pääruoan rinnalla. Nauti ! 

20150615-DSC05785.jpg

20150615-DSC05791.jpg

20150615-DSC05795.jpg

20150615-DSC05793.jpg

20150615-DSC05792.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

95th Day of Autumn

Kesäinen leipäherkku 

20150616-DSC05821.jpg

Ruoka on mielestäni aina maistunut parhaalta leivän päällä.
Edes muutaman vuoden takianen karppaus-innostus ei saanut minua vähentämään laadukkaan leivän syömistä ja uusien makuyhdistelmien kehittelyä. 
Kuvissa tämän vuoden suosikki landgångini eli monin makuyhdistelmin koottu leipä.
Kalapuoli minulle, lihaisampi poikaystävälle ja keskusta yhteiseksi jälkiruoaksi. 
Suomen kesä on hieman rajoittanut tämän kesän picnicejä, mutta maistuivat nämä olohuoneen sohvallakin. 
Kuvissa myös tämän kesän suosikkiolueni, superherkullinen Triple C – Golden Ale <3 !

20150616-DSC05813.jpg

Lohileipä

  • laadukasta ciabbattaa
  • pehmeää vuohenjuustoa
  • kylmäsavulohta
  • tuoreita mansikoita
  • kevätsipulia
  • rapeaa salaattia
  • paahdettuja pinjansiemeniä

Voitele tuore ciabbatta pehmeällä vuohenjuustolla tai Philadelphia juustolla molemmin puolin ja kokoa kesäiset maut tasaisesti molemmille puolille !

20150616-DSC05816.jpg

Salami-ciabbatta

  • tuoretta leipää
  • pestoa
  • pehmeää vuohenjuustoa tai mozzarellaa
  • mietoa italialaista salamia
  • mini-luumutomaatteja + kevätsipulia
  • balsamicoa 
  • tuoretta basilikaa + mustapippuria

Voitele ciabbatta toiselta puolelta pestolla ja toiselta pehmeällä vuohenjuustolla tai ohuilla mozzarellasiivuilla.
Levitä täytteet ja viimeistele balsamicolla sekä tuoreilla yrteillä ja rouhauksella mustapippuria.

 

20150616-DSC05820.jpg

Jälkiruokaherkku

Kun suolaisen osan on syönyt odottaa keskellä leipää ihana jälkiruoka. 
Sisältä löytyy suussa sulava klassikkoyhdistelmä pehmeää brietä sekä kypsiä persikoita !

  • tuoretta leipää
  • pehmeää brie-juustoa
  • kypsiä persikoita tai nektariineja
  • balsamicoa

Levitä rapealle leivälle runsas kerros brie-juustoa sekä tuoreita hedelmiä. Täydennä täyteläisellä balsamicolla.

Nauti koko leipä voitaikinaan käärittynä kesäillan kunniaksi !

20150616-DSC05831.jpg

20150616-DSC05834.jpg

20150616-DSC05836.jpg

20150616-DSC05810.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma