92nd Day of Autumn

Grilli-nektariinit suolapähkinöillä 

20150607-DSC05781.jpg

Kymmenen päivän laivaelämän jälkeen äiti ja isi kutsuivat tämän meritytön herkuttelemaan. 

Alku- ja pääruoat olivat tietenkin superherkullisia ja niistä saattaa olla vielä kuvasaldoa jäljellä, mutta ensiksi muutama kuva kesän makuisesta jälkiruoasta. Meillä grillissä tehdään maaliskuulta lokakuulle kaikki mahdollinen, tästä eteenpäin ilmeisesti myös jälkiruoat.

Kirpeän makeat nektariinit saavat grillissä ruokosokerikaramellisoinnin ja kaipaavat kylkeensä vain hieman vatkattua mascarponea tai jäätelöä sekä suolattuja cashew-pähkinöitä 🙂 

nektariinit.jpg

Grillatut nektariinit

  • 1 kypsä nektariini / syöjä
  • ruskeaa ruokosokeria tai tummaa siirappia + sokeria 

Puolita nektariinit pitkittäin ja poista kivet. 
Pyörittele leikkuupinnat sokerissa tai siirapissa ja paista muutaman minuutin ajan kuumassa grillissä.

Vatkaa mascarpone kuohkeaksi.

Kokoa annokseen nektariineja, mascarponea sekä suolattuja pähkinöitä.

Nautiskele ! 

20150607-DSC05782.jpg

Koti Ruoka ja juoma

91st Day of Autumn

Negroni-viikko – vähän myöhässä 

20150607-DSC05731.jpg

Tämän kesän tärkeimpänä tavoitteena on gradun valmistelun, työn etsimisen sekä henkisen kasvun lisäksi vanhoihin klassikko-cocktaileihin syventyminen. Oman, sekä isäni työn ansiosta kotoamme löytyy lähes täydellisesti varusteltu baarikaappi bittereineen, angosturineen sekä absinttilusikoineen. Vanhoissa klassikoissa maistuu usein korostuneesti katkerot, alkoholipitoisuus on melko korkea ja ne toimivat erinomaisesti ruokahalun herättäjinä.

20150607-DSC05732.jpg

Klassikko-cocktail sarja alkaa Negroneista, viime viikolla vietetyn kansainvälisen Negroni-viikon kunniaksi ! Turussa ravintolat olivat näkyvästi mukana maailman laajuisessa tempauksessa, jossa 1 € rahaa lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen jokaisesta Negronista. Valitettavasti tempaus ei juurikaan näkynyt Helsingin katukuvassa. Muutenkin Turun ravintolakulttuuri on enemmän mieleeni, Blancon brunssi, DiTrevin kasvispizza sekä shampanjatarjoukset, Sergio´s, jokilaivat sekä vielä testaamaton Kaskis saavat varaamaan Onnibusin 2 euron lippuja kerta toisensa jälkeen.

Helsingin kotibaarissa sai kuitenkin tyydytettyä Negronin nälän paremmin kuin hyvin ja tippirahat lahjoitimme hyväntekeväisyyteen.

20150607-DSC05730-2.jpg

Negroni 

  • 2 cl Camparia
  • 2 cl Vermouthia (Cinzano Rosso)
  • 2 cl giniä 

​Mittaa ainesosat viilennettyyn on the rocks – lasiin ja pyöräytä lusikalla sekaisin.
Koristele appelsiinin kuorella. 
Nauti !  

20150607-DSC05740.jpg

Koti Ruoka ja juoma