90th Day of Autumn

Sateisen picnicin parhaat eväät 

20150522-DSC07140-3.jpg

Sateisten päivien pelastus on katettu terassi ja siellä vietetyt mini-picnicit.
Suosikkievääni aurinkoiselle tai sateiselle picnicille ovat nämä leivät.
Mehukkaat kanafileet ja pehmoiseksi paistettu munakoiso yhdistettynä öljyiseen pestoon muodostavat ihanan yhdistelmän, jonka vain maku paranee folioon käärittynä ulkoilmassa nautittuna.  

20150522-DSC07142.jpg

  • Alku-sämpylöitä 
  •  
  • 500 g kanan sisäfileitä 
  • suolaa + pippuria + currya + savupaprikaa
  • 1/3 makeaa chilikastiketta
  • 1/3 makeaa, paksua soijaa
  • 1/3 oliiviöljyä
  • + teriyaki-kastiketta
  •  
  • 1 iso munakoiso
  • suolaa + oliiviöljyä 
  •  
  • pestoa
  •  
  • aurinkokuivattuja tomaatteja + pinjansiemeniä + fetaa + puna/kesäsipulia

20150522-DSC07129.jpg

Marinoi kanat hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Mausta kanat ensin kuivamaustein ja sekoita soija, öljy sekä chilikastike paksuksi seokseksi.
Kääntele marinadi kanojen joukkoon ja anna tekeytyä vähintään tunteja jääkaapissa.

Itketä paksuhkot munakoisoviipaleita runsaassa suolassa vähintään 15 minuutin ajan.

Lämmitä uuni 200 C asteeseen tai grilli kuumaksi.

Sivele marinoituneiden kanojen päälle teriyakia kauniin paistopinnan aikaansaamiseksi
Pyyhi munakoisot suolasta ja sivele oliiviöljyllä. 

Paista kanoja uunissa 15 minuutin ajan tai grillissä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
Paista myös munakoisot kypsiksi ja pehmeiksi (uunissa 30 min tai grillissä noin 5 min puoli).

20150522-DSC07144-2.jpg

Sivele paahdettujen Alku-sämpylöiden (joiden hieman makea maku sopii parhaiten tähän reseptiin) pintaan pestoa ja kokoa hampurilaiset valmiiksi picnicille. 

Nauti herkku-limun tai ihanan italialaisen Peroni-oluen sekä artesaanisipsien kera ulkoilmassa ! 

20150522-DSC07139.jpg

20150522-DSC07143.jpg

20150522-DSC07145.jpg

20150522-DSC07144.jpg

Koti Ruoka ja juoma

89th Day of Autumn

NORGE 201 ÅR og TRAKTORVAFFEL

20150315-DSC06899.jpg

Vuosi sitten vietin yhden elämäni hauskimmista päivistä, juhlien Norjan 200-vuotisjuhlia.
Bergen, Euroopan sateisin kaupunkin näytti aurinkoista puoltaan ja tuntui kuin koko kaupunki olisi ollut liikenteessä.

200-vuotis viikonloppu oli vaihto-opiskeluni viimeinen viikonloppu ja huikea sellainen.
Tuliaiseksi puolen vuoden seikkailultani toin hienoimman vohveliraudan, jonka olen ikinä nähnyt.
Norjalaiset rakastavat vohveleita sekä traktoreita ja iloisen vaatemerkki Moods of Norwayn valikoimiin kuuluukin kenties maailman hienoin vohvelirauta 😀 
Näin raudan ensimmäisenä Bergen-päivänäni ja päätin, että viimeisenä päivänä käyn ostamassa sen kotiini. Ylipainorajat paukkuivat, mutta sain kuin sainkin aamiaisten, brunssien kuin illallistenkin show stopperin kunnialla Vaasaan saakka ! 

20150315-DSC05551.jpg

20150315-DSC06880.jpg

Traktori-vohvelit 

  • 3 munaa
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 1 dl vichyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 dl sokeria
  • 75 g voita

Aloita vohveleiden valmistus vohveleista. Taikinan turvotessa on aikaa pilkkoa herkulliset täytteet. 
Sulata voi ja sekoita keskenään munat, maito sekä vichy.
Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää muna-seokseen vatkaten.
Lisää myös sulatettu voi ja anna tekeytyä 20 minuutin ajan. 
Paista kuumalla vohveliraudalla kullanruskeiksi. 

20150315-DSC05552.jpg

Vohvelit maistuvat sellaisinaankin, mutta parhaan sunnuntaitunnelman aikaansaamiseksi suosikkitäytteeni ovat : 

Suosikkitäytteet herkkubrunssille

  • Suolaiset traktorivohvelit
  • rapeaksi paistettua pekonia
  • wokattuja sipuleita, paprikaa sekä kesäkurpitsaa
  • kermaista (Ahvenanmaan) juustoa
  • kirsikkatomaatteja
  • rapeaa salaattia

  • Makeat traktorivohvelit
  • suklaista Nutellaa
  • tuoreita mansikoita , banaania sekä ananasta
  • löysäksi vatkattua kermaavahtoa

Täytä vohvelit oman maun mukaan herkkutäytteillä ja nauti sunnuntai-aamun kunniaksi ! 

20150315-DSC05550.jpg

20150315-DSC06902.jpg

20150315-DSC06900.jpg

20150315-DSC06890.jpg

20150315-DSC06879.jpg

20150315-DSC06877.jpg

20150315-DSC06874.jpg

20150315-DSC06871.jpg

Koti Ruoka ja juoma