88th Day of Autumn

Kesän suloisin Pavlova

suloisin kakku.jpg

Vaikka marenkikakut maistuvat ainakin minulle ympäri vuoden, on kesä niiden kulta-aikaa.
Siksi minua ei haittaa lainkaan, että se täydellinen marenkiresepti sattui löytymään juuri nyt, sopivasti äitienpäivän aikaan.
Resepti löytyi ystäväni Norman kätköistä, Maizena sekä väkiviinaetikka tekevät ihmeitä koostumukselle sekä ulkonäölle. 
Marengista jää yli kananmunan keltuaiset, jotka voi käyttää esim. täyteläiseen Carbonaraan tai ihanaan Passion-custardiin, jolla täydensin tämän kakun 🙂 

passion curd.jpg

Marenki 

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl Maizenaa
  • 2 tl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6 rkl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä

Vatkaa kaikki ainekset, vettä lukuunottamatta kovaksi, valkeaksi vaahdoksi.
Kiehauta vesi ja yhdistä marenkiseokseen.
Öljyä leivinpaperi esim. pullasudilla. 
Levitä marenki leivinpaperille haluttuun muotoon. 
Kuivata marenkia uunin keski-alatasolla ensin 160C asteisessa uunissa 10 minuutin ajan ja sitten 50C asteisessa vähintään tunnin ajan, varoen ruskistamasta, kunnes marenkien pinta ja pohja on kuivunut.

nam.jpg

Passion-curd

  • 4 keltuaista
  • 5 passion-hedelmää
  • 1 sitruunan mehu (+raastettua kuorta)
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita

​Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. 

marenki.jpg

Pavlova 

Kokoa kakkuun marenkia, passion curdia, tuoreita mansikoita, kermavaahtoa ja raasta päälle herkullista suklaata. Koristele tuoreilla marjoilla, suklaalla sekä tuoreella mintulla. 

Nauti !

kuppikakut.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma

87th Day of Autumn

Äitienpäivän vihreä risotto 

20150510-DSC07076.jpg

Äitienpäivän kunniaksi äiti pyysi keväistä parsarisottoa. Viime kevään parsaresepteistäni puuttui se jokin erityinen. Tänä vuonna luulen, että se on vihdoin löytynyt. Tuoreilla yrteillä maustettu parsamousse luo ihanan värin lisäksi keväistä makua. Eat your greens!  

Parsarisotto vihreällä parsamoussella neljälle

  • Parsamousse
  • 250 g tuoretta vihreää parsaa
  • puntti lehti-persiljaa
  • 1/3 puntti basilikaa
  • paahdettua valkosipulia
  • loraus kermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa + mustapippuria

​Valmistele ensin parsamousse. Kuori ja pilko parsat ja keitä lähes kypsiksi hyvin suolatussa vedessä. 
Aja sauvasekoittimella kaikki ainekset sekaisin ja lisää kermaa ja mausteita maun mukaan. 

20150510-DSC07074.jpg

  • Parsarisotto
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 shalottisipulia
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientä ( parsojen keitinvesi + kasvisfondi + yrtit ) 
  • 2 rkl mascarponea
  • 1/2 sitruunan mehu
  • annos parsamoussea  
  • parmesania 

Kuullota sipulit öljy-voiseoksessa isossa wokkipannussa tai kattilassa.
Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää tarvittaessa öljyä tai voita.
Mittaa valkoviini riisin ja sipulien joukkoon ja anna kiehua pois sekoitellen.

Ala lisäämään kiehuvan kuumaa kasvislientä pikkuhiljaa kahvallista mukia apua käyttäen. 
Anna aina edellisen liemierän imeytyä, ennen seuraavan lisäämistä.
Sekoittele koko ajan risottomaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. 
Anna risoton kiehua rauhassa noin 15-18 minuuttia, lientä säännöllisesti lisäten ja kypsyyttä testaillen.

Kun risotto on lähes kypsää, al dente, lisää mascarpone, parsamousse, sitruunamehu sekä parmesan. 

Tarkista maut ja mausta suolalla ja pippurilla.

Täydennä halkaistuilla, keitetyillä parsoilla ja nautiskele kevään ja äitien kunniaksi 🙂 

20150510-DSC07080.jpg

20150510-DSC07081.jpg20150510-DSC07075.jpg

20150510-DSC07083.jpg

20150510-DSC07078.jpg

Koti Ruoka ja juoma