82nd Day of Autumn

Margarita – tiistait 

20150317-DSC06915.jpg

Muutama viikko sitten tiistaina oli aika pitkään suunnitellulle, mutta kuitenkin ex tempore aikaansaadulle tortillaillalle !
Päätin yllättää ystäväni pikku alkudrinksuilla, aidoilla Margaritoilla, pienen pienellä passion twistillä 🙂  
Kauniiden, Spiegelaun lasien reunukset koristelin sitruunamehulla ja suolalla.
Alkujuomat olivat menestys, kuten koko ilta, jonka täydensi elämäni ensimmäiset revontulet, samalta parvekkeelta ihailtuna. 

20150317-DSC06910.jpg

Passion – margaritat ( kolmelle )

  • kolmen sitruunan mehu
  • 6 cl tequilaa
  • 6 cl Cointreauta
  • (1-2 passionhedelmän siemenet)
  • suolaa reunukseen

Purista sitruunat.
Valmistele lasien koristelut ennen juoman sekoittamista.
Pyörittele puhtaat lasit ensin sitruunamehussa ja sitten suolassa. 
Mittaa alkoholit, 18 cl sitruunamehua sekä passion hedelmän siemenet jäillä viilennettyyn shakeriin. 
Sheikkaa juoma ja kaada tasaisesti viilennettyihin laseihin.

Nauti heti !

20150317-DSC06912.jpg

20150317-DSC06911.jpg

20150317-DSC06917.jpg

20150317-DSC06908.jpg

Koti Ruoka ja juoma

81st Day of Autumn

Pulled pork – tortillat

20150317-DSC06941.jpg

20150317-DSC06935.jpg

Ensi kerralla kutsun isomman porukan nautiskelemaan pulled porkin ilosanomasta, 1,5 kilosta pelkkää lihaa, mutta tällä kerralla oli ihana tehdä pienemmille porukoille, monena iltana hieman eri tyylistä possunniskaa. 

Nyhtöpossu-trilogian viimeinen osa koostui possusta ja meksikolaisista mauista.
Tuomarina oli armoton, juuri 10 kk Meksikossa asunut ystäväni. 
Tomaatteja, limeä tai korianteria ei tänä iltana säästelty.

Tortillat

  • tortillalevyjä
  • runsaasti pulled porkia
  • wokattua paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia
  • avocadoa
  • tomaattia + kurkkua
  • creme fraichea
  • kermaista juustoa
  • pico de gallo -salsaa
  • tomaattisalsaaa
  • tuoretta korianteria + limeä !

20150317-DSC06940.jpg

Pico de gallo

  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 shalottisipuli
  • limen mehua
  • srirachaa
  • suolaa + pippuria + sokeria

Pilko tomaatit, sipulit ja chili ja valmistele pico de gallo-salsa. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

Wokkaa vihannekset kuumalla pannulla chilikastikkeen ja valkosipulin kera rapsakoiksi.

Revi yön yli – possu meheviksi paloiksi ja pilko tuoreet vihannekset.

Täytä torillat kaikilla herkuilla ja nautiskele kylmän oluen ja limen tai muutaman margaritan kera 🙂

20150317-DSC06945.jpg

20150317-DSC06938.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma