70th Day of Autumn

Päivän tärkein ateria ja keväinen granola

DSC06368.jpg

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka eivät syö aamiaista.
Vaikken ole mikään aamuihminen, on aamuissa parasta isolla mutteripannulla keitetty kahvi. Neljä kuppia espressoa herättää pahimmankin yökuokunnan jälkeen.
Aina aamiaiseni ei ole täydellisen lautasmallin mukainen, yhtenä aamuna norjalaista näkkileipää avocadolla, seuraavana suklaakakun jämäpala ja kolmantena puolikas verigreippi. 
Puuroa syön harvemmin, nälkä tuntuu aina yllättävän nopeammin kuin puolikkaan hedelmän jälkeen. 

DSC06367.jpg

Viikonloppuna sain Vaasaan mieluista seuraa ja sekä lauantaina että sunnuntaina aamu alkoi hieman paremmalla aamiaisella. 
Lauantaihin olin valmistautunut jo etukäteen kotitekoisella granolalla.
Sunnuntaina taas hyödynsin lauantai-illallisen jäänteitä herkulliseen shakshuka-pannuun, josta reseptiä tulossa myöhemmin 🙂 

DSC06370.jpg

Kevättä kohti! eli sitruuna-inkivääri-granola

Ensimmäiseen itsetehtyyn granolaani pyrin tuomaan kevään makuja. 
Aamiaista piristi sitruunan ja inkiväärin lisäksi kevätauringon jo melkein lämmittävät säteet. 

2 dl kaurahiutaleita
2 dl moniviljaleseitä
1 rkl maapähkinävoita
1/2 sitruunan raastettu kuori sekä puristettu mehu
pätkä tuoretta inkivääriä
2 rkl auringonkukkaöljyä
2 rkl hunajaa
kourallinen (cashew)pähkinöitä

+ kuivattuja mulperimarjoja

Raasta inkivääri ja sitruunan kuori, purista sitruunan mehu ja sekoita kaikki ainekset, mulperimarjoja lukuunottamatta keskenään ja levitä uunipellille.
Paista 180C asteessa noin puolen tunnin ajan, välillä käännellen ja varoen käräyttämästä granolaa
Nosta pois uunista, anna jäähtyä ja sekoita mulperimarjojen sekä haluttaessa muiden kuivattujen hedelmien kera. 

Säilytä lasipurkissa ja nautiskele esim turkkilaisen jugurtin, kypsän mangon sekä tuoreiden marjojen kera !

DSC06369.jpg

Koti Ruoka ja juoma

69th Day of Autumn

Lämmittävä Cointreau Coffee

DSC06189.jpg

Kiitos vanhempieni, hyvään ruokaan on mielestäni aina kuulunut hyvät juomat, joista voi nauttia maun ja mielihyvän takia ja kohtuudella.
Kuten monissa muissakin asioissa, myös alkoholijuomissa brändit ovat maailmanlaajuisia ja laatu maksaa hieman enemmän. Luonnolliset ainesosat, enemmän herkullista makua ja vähemmän polttavaa alkoholisuutta.
Nämä hyvät ominaisuudet yhdistyvät mm. suosikkiliköörissäni Cointreaussa.
Käytän sitä niin lettujen kuin cake popsienkin maustamiseen ja pääraaka-aineena kahteen mielijuomaani, Cosmopolitaniin sekä seuraavaan 
Cointreau kahviin. 

DSC06186.jpg

Ihana kahvidrinkki on hyvä vaihtoehto jälkiruoalle raskaan aterian jälkeen. 
Etukäteisvalmisteluja ei kaivata ja aikaa menee espressokeittimestä rippuen hieman yli tai alle 5 minuuttia. 

DSC06198.jpg

Cointreau kahvi

4cl Cointreauta
12cl vahvaa kahvia (kaksi espressoannosta) 

kevyesti vatkattua kermaa
kaakaojauhetta

Keitä esim. mutteripannulla kaksi espressoannosta / juoma.
Kaada kuppiin kahvi ja mittaa appelsiinilikööri.
Nostele lusikalla sekaisin. 
Valuta kevyesti vatkatty kerma lusikkaa apuna käyttäen kahvi-liköörijuoman pinnalle.
Koristele vahvalla kaakaojauheella ja nauti välittömästi.

*Toinen ihana kahvijuoma Grand Columbia kahvi syntyy korvaamalla puolet Cointreausta suklaisella Kahlua-liköörillä. 

DSC06174.jpg

DSC06191-2.jpg

DSC06199.jpg

Koti Ruoka ja juoma