66th Day of Autumn

Joulun ihanin kakku 

Hieman erilainen lauantai-ilta, 15 hengen pikkujouluillallinen tarjosi mahdollisuuden viimein testata haaveitteni monikerroksista joulukakkua, jossa yhdistyisi kaikki joulun ihanat maut , suklaa, kinuski, puolukat, piparit sekä marenki !

DSC06284.jpg

Pohja

3         kananmunaa
3 dl     sokeria 
1,5 dl  vehnäjauhoja
1 dl     tummaa kaakaojauhetta
2 tl      vaniljasokeria
1,5 tl      leivinjauhetta
100 g  rasvaa

Tätä monikerroksista unelmakakkua varten tein kaksi pohjaa ja paistoin ensin suurimman ja pienimmän ja sitten kaksi keskikokoisinta. 
Kakusta tuli sopiva 15 hengelle. Jos joulupöytään on tulossa vähemmän herkuttelijoita, kannattaa tehdä pohja yksinkertaisena 🙂 

Sulata voi ja vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita rasva taikinan joukkoon ja kuivat ainekset keskenään.
Nostele kuivat aineet seoksen joukkoon ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Paista 200 C asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, riippuen vuokien koosta.
Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. 
Anna jäähtyä kunnolla ennen kokoamista.     

DSC06287.jpg

Täyte

1 tlk   kondensoitua, valmiiksi karamellisoitua maitoa

2 dl    kuohukermaa
2 prk  Valio maustettuja rahkoja (Vanilja + Tiramisu) 
300 g  pakastepuolukoita

pipareita ( Anna´s pepparkakor ! ) 
marenkia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele rahkat kerman joukkoon. Lisää myös hieman sulaneet puolukat. 

DSC06282.jpg

Ala kokoamaan kakkua:

1) Levitä ensin kondensoitua maitoa
2) Murustele väliin pipareita sekä marenkia
3) Nostele rahka-puolukkavaahtoa päälle

Toista vaiheita ja kruunaa piparilla, marenkimurulla sekä tomusokerilla.

Säilytä kylmässä tarjoiluun asti ja annostele terävällä veitsellä. 
Nauti parhaimmassa jouluseurassa!
Suuri kiitos vielä eiliselle Lucianpäivä-seurueelle <3 !

DSC06286.jpg

DSC06278.jpg

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Höpsöä

65th Day of Autumn

Campari-sorbet

DSC06258.jpg

Keittiöstäni puuttuu monia laitteita, joita en tunne tarvitsevani, kuten mikro, vedenkeitin, tehosekoitin sekä yleiskone. 

Sieltä puuttuu myös kaksi laitetta, jotka tekisivät minut ikionnelliseksi, mutta ehkä terveyteni kannalta eivät ole kovin toivottavia sijoituksia tai joululahjoja : uppokeitin sekä jäätelökone.

Itsenäisyyspäivän väliruoaksi tahdoin kuitenkin tarjota oman versioni raikastavasta sorbetista ja innostuin testaamaan glukoosisiirappia, jonka avulla kotijäätelöistä sekä -sorbeteista saa ihanan kuohkeita ilman jäätelökonetta.

Tykkään hyödyntää ruoanlaitossani myös eri alkoholijuomia, sillä pienikin määrä antaa vahvan ja erityisen maun ruoalle kuin ruoalle. Jäädytetyissä ruoissa tilkka alkoholia myös estää liiallista jäätymistä. 

Istanbulin lentokentältä löytynyt kaunis erikoispullo-Camparia, joka innoitti minut tähän pieneen suunraikastajaan. 

DSC06265.jpg

Campari-sorbet

yhden ison appelsiinin mehu
yhden verigreipin mehu
250 g (pakaste)mansikoita
1/2 dl sokeria

1-2 dl Camparia 
3/4 dl glukoosisiirappia

2 isoa tai 3 pientä valkuaista
1/2 dl sokeria 

Kiehauta hedelmämehut, mansikat sekä sokeri niin, että mansikat hieman sulavat.
Soseuta sauvasekoittimella ja lisää Campari sekä glukoosisiirappi.
Anna jäähtyä vähintään jääkaappikylmäksi.

Vatkaa valkuaiset sekä sokeri kovaksi vaahdoksi ja anna viiletä jääkaapissa.

Sekoita Campari-mansikkaseos ja marenkivaahto keskenään huolellisesti tai siirrä jäätelökoneeseen.

Siirrä pakastimeen ja anna jäätyä vähintään viiden tunnin ajan, välillä sekoittaen. 

Nautiskele hieman sulaneena, hyvän illallisen väli- tai jälkiruokana tai pidempään jäädytettynä, kuohuviinillä kruunattuna Campari Sorbet Spritzinä 🙂 

DSC06257-2.jpg

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Höpsöä