50th Day of Autumn

DSC04154.jpg

Aperol Spritz baarimestarin tyttären tapaan 

Ensimäisen puolen sadan postauksen kunniaksi myös ensimmäinen drinkkivinkki !
Aperol Spritz on ollut Keski-Euroopan suosituimpia terassijuomia (ehkä osaltaan myös hieman fiksumman ravintolahinnoittelun ansiosta) jo useiden vuosien ajan, eikä ihme. Onneksi kauniin värinen ja herkullisen, muttei liian makean makuinen juoma, on alkanut rantautua pohjoisimmillekin leveyspiireille. 
Meidän perheessämme se on ottanut Campari Orangen paikan suosikkiaperitiivina. Maistuu esim. pähkinöiden, japanilaisten teenaksujen tai pienen pienten aperitiivipalojen kera 🙂 

Korvaamalla jäät pakastetuilla hedelmillä tai marjoilla ei juoma pääse liikaa laimenemaan ja erityisesti veriappelsiinin maku sopii Aperolin makuun erinomaisesti ! Juomaa voi myös jatkaa trooppisella appelsiinimehulla. 

12 cl kuivaa kuohuviiniä
 8  cl Aperolia
 4  cl vichyä
(4  cl mehua)

pakastettu veriappelsiini tai pakastemansikoita
hedelmiä koristeluun

Pilko pakastetut (veri)appelsiinit ja laita viilennettyyn lasiin.
Kaada lasiin Aperol ja kuohuviini ja pyöräytä sekaisin. Lisää loraus vichyä (sekä mehua) ja koristele esim. omenoilla, appelsiineilla sekä mansikoilla. 

Nauti auringon laskiessa tai noustessa . 

DSC04160.jpg

DSC04158.jpg

Koti Ruoka ja juoma

49th Day of Autumn

Brunch !

DSC05545.jpg

Sunnuntaiden harvinaista herkkua ovat brunssit.
Eivät mitkään tavalliset aamiaiset, vaan herkutteluhetket, joiden voimin jaksaa koko päivän. 

Viime sunnuntaina päivän aloitti värikäs herkkubrunssi. 
Paprikamunakkaat, pekoni, suosikkiappelsiinimehu sekä avocadoleivät loistivat kilpaa liikennevalojen väreissä. 

DSC05542-2.jpg

Paprikamunakas

erivärisiä paprikoita

2 kananmunaa
loraus maitoa
loraus makeaa chilikastiketta
suolaa
mustapippuria
Provencalen yrttejä

Siivuta paprikat mahdollisimman tasaisesti. 
Paista paprikoita pannulla hetken aikaa, samalla sekoittaen munakkaan ainekset. 
Paina paprikoiden reunoja ja kaada munakasseos tasaisesti paprikoiden sisään. 
Paista munakkaat miedolla lämmöllä kerran kääntäen ja nauti . 

Paista munakkaiden rinnalle pekonia kuumalla pannulla pienissä erissä.

DSC05544.jpg

Avocado-leipäset

Maalahden limppua
avocadoa
sitruunapippuria 
( suolaa + pippuria )

Paahda ruisleivät rapeiksi ja voitele avocadolla 
Mausta sitruunapippurilla ja nauti 🙂 

 

Täydellistä brunssia varten tarvitset myös God Morgon – mango – passionmehua ja tummapaahtoista kahvia sekä jälkiruoaksi vaikkapa tämänkin syksyn suosikkia, blogin ihka ensimmäisellä reseptillä tehtyä Sadonkorjuupiirasta

DSC05548.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY