46th Day of Autumn

Toast skagen

DSC05479.jpg

Ihanin tietämäni kesäalkuruoka on toast skagen !
Omaa suosikkireseptiäni maustaa rapujen lisäksi mieto kesäsipuli sekä kylmäsavulohi. 
Reseptistä tulee reilu annos, alkuruoka noin kuudelle. 

Maalahden limppua 
150 g jokirapuja liemessä
100 g kylmäsavulohta
200 g kermaviiliä 
1 rkl  smetanaa tai tuorejuustoa
1-2 kesäsipulia tai puolikas punasipuli
sitruuna
suolaa
mustapippuria

Valuta jokiravut ja pilko ravut, kylmäsavulohi sekä sipulit.
Sekoita keskenään kaikki ainekset ja mausta puolikkaan sitruunan mehulla, suolalla sekä pippurilla.
Paahda ruisleivät, kokoa leivät ja koristele toisella sitruunan puolikkaalla. 

DSC05480.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY

45th Day of Autumn

Lohi-ramenburgerit

DSC05552.jpg

Tämän syksyn ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen kokkailu ! 

Vihdoin turvallisesti takaisin omassa Vaasan kodissa ja mikä tärkeintä keittiössä. 
Syksy alkoi trendikkäillä ramen-purilaisilla. Erikoiset ja täynnä herkullista makua olevat trendiherkut maistuivat sekä itselleni että seuralle. 
Maultaan ramen-burgerit olivat kuin miehekkäämpi versio ihanista vietnamilaisista kevätrullista
Vähemmän vihanneksia ja enemmän nuudeleita ja täyteläistä makua. 

Ramen-burgerit ovat Amerikasta levinnyt ruokatrendi, joka on saanut makunsa ramen-keitosta, ulkomuotonsa taas hampurilaisista.
Kaksi nuudelipesää muodostavat ”sämpylän” ja sisään voi piilottaa mitä vain. 
Suuressa osassa ohjeita sisään tulee jauhelihapihvi, päätin kuitenkin testata Teriyaki-lohella, lohiwokin kuuluessa suosikkiruokiini. 

DSC05556.jpg

150-200 g   täysjyvänuudeleita
1                 kananmuna
loraus soijaa

seesamiöljyä 

200 g lohta
suolaa
pippuria
wasabi-sesamimaustetta
puolikkaan limen mehu
loraus hunajaa
teriyaki-kastiketta
(nokare pähkinävoita)

2-3 (kevät)sipulia varsineen
2 valkosipulin kynttä
puolikas chili
hunajaa 

lehtikaalia
korianteria
cashew-pähkinöitä

majoneesia

Aloita hampurilaisten pyörittely nuudeleista.
Keitä nuudeleita suolallla maustetussa vedessä 3 minuutin ajan. 
Kaada vesi pois ja sekoita nuudeleihin yksi muna sekä loraus soijaa. 
Jaa nuudelit neljään osaan ja painele esim. syvien lautasten pohjalle. 
Kokoa lautasia painoiksi toistensa päälle ja laita nuudelit viileään vähintään puoleksi tunniksi. 

DSC05554.jpg

Nuudeleiden tekeytyessä valmistele lohet sekä vihannekset. 
Kuutioi, mausta ja marinoi lohifile. 
Viipaloi sipulit sekä chilit, mausta hunajalla vasta paistovaiheessa. 

Paista seesamiöljyssä kuumalla pannulla nuudelilevyt molemmilta puolilta lastalla painaen. 

Siirrä nuudelilevyt syrjään ja paista sitten lohet pikaisesti, jonka jälkeen rauhallisesti karamellisoiden sipuli-chililisäke. 

Kokoa nuudelipesien väliin varovasti majoneesia, salaatteja, lohta, vihanneksia sekä pähkinöitä. 

Nauti puolikuivan valkoviinin tai kuohuvan kera servetti sylissä ! 

DSC05561.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY