42nd Day of Autumn

Peanut Butter – Chocolate Cheese Cake

DSC05441.jpg

Ajatuksen tähän kylmän kesän herkkukakkuun sain Amerikan reissultani ja siellä luetuista paikallisista blogeista.
Snickers cheese cake oli yksi hetken suurimmista trendeistä, seuraavassa oma versioni siitä. 

Kuvissa omat pelastukseni kylmään kesään. Passi, juustokakku, aurinkolasit sekä vieraan kaupungin kartta ja matkasuunnitelmat 🙂

Juustotäytteessä maistuu pähkinävoi ja Snickers-vaikutelman täydentää suklaa- sekä kinuskiraidat.

Kakun valmistus kannattaa aloittaa kinuskiraidoista, ainakin mikäli käytät kondensoitua maitoa. 

Kakkua voi piristää lisäämällä loppuvaiheessa juustokakkumassan joukkoon vielä vaikkapa suklaachipsejä, cashewpähkinöitä tai Snickersin palasia 🙂

DSC05436.jpg

Kaakaomuropohja

Mikäli haluat säästää hieman aikaa, voi pohjan korvata puolella paketilla murskattuja dominoita sekä 100 g voita. 

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta  
2 tl      vaniljasokeria
1 tl      leivinjauhetta

100 g voita
1        kananmuna
(1-2 rkl kylmää vettä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pehmennyt, viileä voi ja kananmuna (sekä kylmä vesi).

Painele taikina palloksi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 

Lämmitä uuni 200 C asteeseen ja anna samalla pohjan viilentyä jääkaapissa.

Pistele haarukoilla pohjaan reikiä ja esipaista uunissa alatasolla noin 12-15 minuutin ajan. 

DSC05431.jpg

Juustokakkutäyte

600 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Mascarpone)
250 g pehmeää maitorahkaa
70 g     pähkinävoita 
3/4 dl   vehnäjauhoja
1-2 rkl kaakaojauhetta
2 tl       vaniljasokeria
2 dl      sokeria
(1-2 rkl espressoa tai kahvilikööriä)

5 kananmunaa

Sekoita kananmunia lukuunottamatta kaikki aineet keskenään käsivatkaimella tasaiseksi massaksi.
Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan joukkoon sekoittaen. 

DSC05443.jpg

Suklaaraidat

1 dl    kermaa
100 g suklaata

Kiehauta kerma ja sulata paloiteltu suklaa joukkoon.  

Karamelliraidat 

1/2 purkkia kondensoitua karamellimaitoa

Poista tölkistä etiketit ja keitä avaamatonta tölkkiä vedessä vähintään tunnin ajan. 

Kokoaminen

Kaada osa juustotäytteestä esipaistetun pohjan päälle. Kaada väliin kinuski- ja suklaaraitoja.
Jatka lisäten vuorotellen juustotäytettä, suklaaraitoja sekä kinuskia, niin, että päällimmäiseksi jää suklaata.
Vetele vielä veitsellä viivoja, marmorimaisen kuorrutuksen aikaansaamiseksi.
Koristele kinuskilla sekä halutessasi pähkinä- tai Snickersosumilla.

Paista kakkua 180 C asteisessa uunissa noin 50 minuutin ajan.

Anna jäähtyä vuoassaan ja nautiskele 🙂  

DSC05442.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta

41st Day of Autumn

Seuraa jälleen parsarisottoresepti. 
Tai ehkä enemmin lohiresepti. 
Hieman ruokaisamman version kevätsuosikista saa aikaan lisäämällä lohta.
Lohi on raikas lisuke risotolle, varsinkin maustettuna sitruunalla kuten risottokin. 
Lisäksi, Norjan kunniaksi, lisäsimme riisin jo kypsyttyä muutaman ravun palasen lisäämään makua ja suutuntumaa. 

Annokset nähtyään, yksi kämppikisistäni katsoi lautasia hämmentyneenä ja piti ruokaa todella terveellisen näköisenä.

Valitettavasti risotto ei vieläkään ole terveysruokaa, mutta ainahan voi toivoa !

juu.png

Parsarisotto kahdelle

2 rkl   oliiviöljyä
1        shalottisipuli
2        valkosipulin kynttä
3 dl     risottoriisiä
1½ dl  valkoviiiniä
6-8 dl kala/kasvislientä
1/2 sitruunan mehu
parmesan-juustoa    
suolaa
mustapippuria 

150 g parsaa

( raakoja joki- tai tiikerirapuja )

Kuullota sipulit öljyssä isossa wokkipannussa tai kattilassa.

Lisää risottoriisi ja kuullota. Lisää tarvittaessa öljyä tai voita.
Kaada valkoviini riisin ja sipulien joukkoon ja anna kiehua pois sekoitellen.

Ala lisäämään kuumaa kala/kasvislientä pikkuhiljaa kahvallista mukia apua käyttäen. 
Anna aina edellisen liemierän imeytyä, ennen seuraavan lisäämistä.
Sekoittele koko ajan. 
Anna risoton tekeytyä noin 15-18 minuuttia, lientä säännöllisesti lisäten ja kypsyyttä testaillen.

Kuori samalla parsat ja pilko noin kolmeen osaan. Keitä suolavedessä noin 8 minuutin ajan. 

Kun risotto on lähes kypsää, al dente, lisää raastettu parmesanjuusto, sitruunamehu sekä keitetyt parsanpalaset (ja rapupyrstöt) . 

Mausta suolalla ja pippurilla.

DSC04955.JPG

DSC04953-2.JPG

Sitruunalohi

200 g   lohifileetä

merisuolaa
mustapippuria

puolikkaan sitruunan mehu
kokonaisen limetin mehu
½ rkl hunajaa
½ rkl vaaleaa soijaa
( 1 tl wasabia )

Leikkaa lohi kahdeksi annospalaksi ja mausta.
Sekoita marinadi ja laita lohi marinoitumaan nahka ylöspäin. 

Paista 200C-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes lohi on lähes kypsää tai paista nahan läpi pannulla.

Tarjoile parsarisoton kera !

parsahommii.png

 

Koti Ruoka ja juoma